Uzmanlar: İklim değişikliği insan sağlığını daha fazla etkileyecek

Uzmanlar: İklim değişikliği insan sağlığını daha fazla etkileyecek

​Lancet Countdown çalışmasının hazırladığı son rapora göre iklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki etkisi her geçen gün daha da artacak.

İklim değişikliği alanında çalışmalar yapan Lancet Countdown yazarları, hazırladıkları son raporla iklim değişikliğinin oluşturacağı tehlikelere dikkat çektiler.

Rapora göre, iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık ve sel, dünyadaki gıda üretiminin azalmasına; sıcaklıktaki küresel bir artış da özellikle sıtma ve koleraya neden olan tehlikeli patojenlerin yayılmasına neden olacak.

Rapor, yalnızca 2020'nin ilk altı ayında dünya çapında 51,6 milyon insanın sel, kasırga, fırtına ve kuraklık dahil olmak üzere 84 büyük doğal afetten etkilendiğini belirtiyor.

ABD ve Kanada'da sıcaklığın uzun süre 40 santigrat derecenin üzerinde kaldığı Haziran 2021'deki sıcak hava dalgası sırasında, binden fazla kişinin öldüğünün hatırlatıldığı raporda, insan kaynaklı iklim değişikliği olmasaydı bu olayların yaşanmayabileceği savunuldu.

Raporda ayrıca, küresel sıcaklıktaki bir artışın iklim değişikliğine zemin hazırlaması nedeniyle 1950'lerden bu yana ilk kez, dünyada sıtma ve kolera salgınlarının arttığına dikkat çekildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler