“Uzun yaşamanın sırrı az yemek ve spor yapmak”

“Uzun yaşamanın sırrı az yemek ve spor yapmak”

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Huzurevinde kalan 102 yaşındaki Halil Gürkaş, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrının az yemek ve spor yapmak olduğunu söyledi.

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi bünyesindeki İnci ve Taner Altınmakas Huzurevinde kalan 102 yaşındaki Halil Gürkaş, uzun ve sağlıklı yaşam için, az yemek, spor yapmak, limon, sarımsak, yoğurt ve bal önerdi.

Bir asırlık çınar olan Halil Gürdaş, dinç görünümü ve neşesi ile huzur evinin en sevilenlerinden birisi.

1915 yılında Tunceli’nin Pertek ilçesinde doğan emekli Astsubay Halil Gürdaş, zindeliği ile huzurevinde en dikkat çeken isimi.

Asker emeklisi olduğu için yaşamında da disiplinli ve kuralcı olduğunu ifade eden Gürdaş, “1933 yılında girdiği Konya Gedikli Küçük Zabit İhzari Mektebi ile askerlik hayatım başladı. Bu süre içerisinde birçok kentte görev yaptım. 55 yıldır Bursa’da yaşıyorum. Eşimi 7 yıl önce kaybettim. 2 çocuğum var.” ifadelerini kullandı.

 “Hep az yemek yedim”

Uzun ve sağlıklı hayatın sırrını paylaşan Gürdaş, “Hayatım boyunca hep az yemek yedim. Sofradan doyarak kalkmadım. Sarımsak, bal, limon ve yoğurdu çok yedim. Spor her zaman hayatımın bir parçası oldu. Atletizm dalları ve güreş ile çok uğraştım. Bu yaşıma rağmen her sabah odamın balkonunda ve yatağımda egzersiz yapıyorum.” dedi.

Doktora gitmeyi hiç sevmediğini ve yok denecek kadar az ilaç kullandığını kaydeden Gürdaş, “Yaptırdığım sağlık kontrollerinde de doktorlar bile şaşırıyor. Herhangi bir sağlık problemim yok. Spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi gençlere tavsiye ediyorum. Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.