Vahşi siyonistlerin minik kurbanı Ala Kaddum

Vahşi siyonistlerin minik kurbanı Ala Kaddum

İşgalci siyonist rejimin son saldırılarında katledilenlerin en küçüğü olan Ala Kaddum, terör rejiminin işlediği savaş suçlarına giren ne ilk isim oldu ne de son isim olacak.

İşgalci siyonist rejimin, Gazze Şeridi'ne son 3 gündür düzenlediği saldırılarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti 250'den fazla kişi de yaralandı.

İşgalci rejimin vahşi yüzünün bir kez daha görüldüğü son saldırılarda, 5 yaşındaki Ala Kaddum isimli kız çocuğu da şehit olanların en küçüğü olarak ismini yazdırdı.

Terör rejiminin ölüm kusan savaş uçakları, Gazze Şehri'nin doğusundaki Ebu Samra Camii yakınlarındaki Şucaiyye semtinde evinin önünde oynayan Ala Kaddum'u hedef aldı.

İşgal uçaklarının attığı füzelerden birinin şarapnel parçası 5 yaşındaki Ala'nın kafasına isabet etti ve bir anda düşerek saldırı sırasında şehitler arasına katılan en genç kişi oldu.

Ala, Mayıs 2021'de Gazze Şeridi'nde başlatılan saldırılardan bu yana katledilen akranlarının yanına adını kazdırdı.

Ailesi Ala'yı anaokul için hazırlıyordu oysa. Ala da büyük bir özlem ve sevinçle giyeceği önlüğü, taşıyacağı çantasını ve okula götüreceği aletleri düşünüyordu belki de. Ancak siyonist vahşet, tüm bu hayalleri de füzeyle yok etti.

Ala'nın annesi ise her şeyden habersiz, kızını evin her köşesinde arıyor, bulamayınca da büyükannesinin yanına masal dinlemeye gittiği düşüncesiyle kalbini tatmin etmeye çalışıyordu. Ancak kızının minik bedeniyle şehadete eriştiğini bilgisini alınca büyük bir üzüntüye gark olur.

Şehit Ala'nın dedesi Riyad Kaddum, katliamın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada torununun "anaokuluna gitmeye hazırlandığını, çanta ve yeni giysiler istediğini" söyledi.

"Bu masum çocuğu hangi suçtan öldürdün?"

Siyonist vahşete, "Bu masum çocuğu hangi suçtan öldürdün?" diye haykıran dede Riyad, tüm dünyaya ise "halkımızı işgalin baskısından koruyun" çağrısında bulundu.

Küçük Ala, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde son nefesini verdi. Küçük şehidin cesedi Filistin bayrağına sarıldı bir şekilde Gazze'deki Omari Camii'ne götürüldü ardından toprağa verildi.

Katledilen ne ilk ne de son çocuk

Filistinlilerin hafızası, 2001 yılında işgal tanklarının ayrım gözetmeksizin düzenlediği bombardımanda şehit olan bebek İman Haco, 2000 yılında Gazze Şeridi'ndeki Salah el-Din Caddesi'nde babasının kucağına sığınırken işgal askerleri tarafından hedef alınan Muhammed el-Durra, diri diri yakılarak öldürülen Muhammed Ebu Haydar gibi katledilen binlerce çocukla doludur.

Küçük Ala, terör rejiminin katlettiği ilk çocuk olmadığı gibi Filistin halkına yönelik işlenen savaş suçlarının ilki de değil. Dünya sessiz kaldıkça da bunlar son olmayacağa benziyor.

İşgalci terör rejimi Mayıs 2021'deki saldırılarında da 65'i çocuk 232 Filistinliyi katletmiş, ilk hedefleri arasında çocukların olduğunu gözler önüne sermişti.

2000 yılında bu yana ise işgalcilerin katlettiği çocuk sayısı 2009'daki saldırılarda 315 çocuk, 2014'teki saldırılarda da 546 çocuk olmak üzere 2 bin 230 çocuğa ulaşmış durumda. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler