Vaka sayılarının arttığı Malatya'da Vali Baruş'tan aşı çağrısı

Vaka sayılarının arttığı Malatya'da Vali Baruş'tan aşı çağrısı

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentte vaka sayılarının tekrar artması nedeniyle halka hem kendi sağlığı hem de toplumum sağlığı için aşı yapmaları çağrısında bulundu.

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararları doğrultusunda yayınlanan genelge ile 1 Temmuz'da kademeli normalleşmenin 3'üncü etabına geçilmişti.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi işkolu/faaliyet alanı için belirlenmiş̧ tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla işyerleri herhangi bir kısıtlama olmaksızın faaliyetlerine devam etmeye başlamıştı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve Malatya'da vaka sayısının artması üzerine Vali Aydın Baruş, esnafları ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi alarak, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Baruş, aşısını olmayan esnafın da bu konuya gereken duyarlılığı göstermesini istedi.

İnönü Caddesi üzerinde bulunan esnaf ziyaretinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde bahçesinde yetiştirdiği semizotu (Pırpar) ürünü satan 73 yaşındaki Yusuf Kangal isimli vatandaş ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, Kangal'ın riskli yaş grubunda bulunması sebebiyle satmış olduğu ürünlerin tamamını satın alarak aşı olup olmadığını sordu.

Vali Baruş, 2'inci aşısının zamanının geldiğini öğrenmesiyle Kangal ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü içerisindeki aşı birimine giderek Kangal'ın 2'inci doz aşısının yapılmasını sağladı. Kendisini kırmayarak aşı olan Kangal'ın bu davranışının tüm halka örnek olması gerektiğini belirtti.

Aşı olmak için sırada bekleyen diğer vatandaşlarla da sohbet eden Vali Baruş, duyarlılıklarından ötürü vatandaşlara teşekkür etti.

Esnaf ziyareti sırasında esnafların ve alışveriş yapan vatandaşların da sıkıntılarını dinleyen Baruş, aşılamanın önemini vurgulayarak toplum olarak kısıtlamasız ve daha sağlıklı günlere kavuşmanın tek yolunun aşı olduğunu söyledi.

Vatandaşların en kısa sürede en az 2 doz aşısını yaptırmaları gerektiğini söyleyen Baruş, aşı olan vatandaşların hasta olmaları durumunda yoğun bakıma düşme oranının oldukça düştüğünü söyledi.

Aşısını yaptırmayan esnafa seslenen Baruş, “Hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı için aşı olmalısınız.” dedi.

Vali Aydın Baruş'a İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Recep Bentli ile İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren eşlik etti.


Vaka sayılarının arttığı Malatya'da Vali Baruş'tan aşı çağrısı

Vaka sayılarının arttığı Malatya'da Vali Baruş'tan aşı çağrısı

Vaka sayılarının arttığı Malatya'da Vali Baruş'tan aşı çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.