Vali Baruş: "Malatya olarak kritik günlerden geçiyoruz"

Vali Baruş: "Malatya olarak kritik günlerden geçiyoruz"

Malatya’da Covid-19 vakalarına karşı alınan tedbirleri yerinde denetleyen Vali Aydın Baruş, Malatya olarak vaka sayılarının her geçen gün artmasından dolayı kritik günlerden geçtiklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen genelge kapsamında, Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Sağlık Müdürü Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile birlikte çarşı merkezindeki esnaf ve ticari taksi esnafını ziyaret ederek, Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.

“Malatya olarak kritik günlerden geçiyoruz vaka sayısında ilimizde önemli bir artış olduğunu görüyoruz!”

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Baruş, Yaptıkları ziyaret ve denetimlerin amacının esnaf ve vatandaşların Covid-19 salgını ile mücadelede hassasiyet göstermelerine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Vali Baruş, “Malatya olarak kritik günlerden geçiyoruz. Şu anda Covid-19 salgının yükseliş gösterdiği illerden birisiyiz. Tabi geçirdiğimiz Kurban Bayramı etkisiyle vaka sayısında ilimizde önemli bir artış olduğunu görüyoruz. Bizi esas endişelendiren Covid-19 ‘dan değil, diğer hastalıklardan dolayı hastanelerde ve yoğun bakımlarda tedavi gören hastalarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Hastanelerimize salgın nedeniyle başvuru da çok fazla artış olunca bu sefer diğer hastalarımıza doktorlarımızın ve sağlık personellerimizin ilgilenmesi zorlaşıyor. Bu nedenle Malatya olarak dikkat etmemiz gereken husus 3 temel kural olan maske, sosyal mesafe ve temizliğe harfiyen riayet etmek gerekir.” diye dikkat çekti.

“Uyarılara rağmen riayet etmeyenlere ceza uygulaması yapılıyor”

Kişisel temizliğin mutlaka yapılması uyarısında bulunan Baruş, “Ellerimizi sık sık dezenfekte etmeliyiz. Esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde de bu konuda tembihte bulunuyoruz. Mutlaka her gelen müşterilerin ellerini dezenfekte yapmaları lazım. Çünkü dokundukları nesneler vasıtasıyla kendilerine hastalığın buluşması mümkündür. Bu nedenle çok dikkat etmeleri lazım. Maske konusunda ilimizde uygulamalar denetimler yapıyoruz, vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Uyarılara rağmen bunlara riayet bunlara riayet etmeyenlere ceza uygulaması yapılıyor. Tabi denetimlerdeki amacımız ceza uygulamak değil, insanımızın dikkatini çekmek ve kurallara riayet etmesi konusunda hassasiyetini temin etmektir.”

“Önümüzdeki günlerde mutlaka vaka sayılarını düşürmemiz lazım. Yoksa hastalık riskinin daha da artması nedeniyle daha zor durumlarda kalabiliriz”

Vali Baruş son olarak şunları söyledi: “Malatya olarak bugünlerde çok dikkatli olursak, toplumsal ilişkilerimiz de sosyal mesafeye dikkat edersek, inşallah bu süreci daha sağlıklı atlatırız. Önümüzdeki günlerde mutlaka vaka sayılarını düşürmemiz lazım. Yoksa hastalık riskinin daha da artması nedeniyle daha zor durumlarda kalabiliriz. Şu anda hastanelerimizde ve tedavi koşullarımızda bir sorun yok ancak evlerinde izole edilen ve takibi gereken çok sayıda hastamız var. Dolayısıyla sağlık görevlerimiz bunların takibi noktasında da büyük fedakarlıkla çalışıyorlar. Ama onların birer insan olduğunu lütfen unutmayalım! Bütün yükü sağlık çalışanlarımızın üzerine atmayalım. Biz kurallara riayet edersek hem onların üzerindeki yükü hafifletiriz hem de diğer insanlara bu hastalığın bulaşmasının önüne geçeriz. Hem kendi sağlımız için hem yakınlarımızın sağlığı için hem de tüm Malatyalıların sağlığı için kurallara riayet edelim.”

Pandemi ile ilgili yapılan uygulamaları yerinde görmek amacıyla esnafı ziyaret ettiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan ziyaretlerde esnafların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyma noktasında azami hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadelede 3 temel kural olan maske, sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Bana ne dememek lazım. Bu, dünyanın kendisiyle uğraştığı bir hastalık. Hem taşıma hem diğer esnaflarımızın kurallara uyduklarını gördük bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.