Vali Bilgin: Hızlı trenle İstanbul'dan Lüleburgaz'a ulaşım 45 dakikada sağlanacak

Vali Bilgin: Hızlı trenle İstanbul'dan Lüleburgaz'a ulaşım 45 dakikada sağlanacak

​Kırklareli Valisi Bilgin, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi sayesinde İstanbul'dan Lüleburgaz'a ulaşımın 45 dakikada sağlanacağını belirtti.

Vali Bilgin, basın temsilcileri ile bir araya gelerek, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy-Kapıkule hattının Ekim 2023'te bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Bilgin, devam eden çalışmalarla yaklaşık 15 kilometrelik hızlı tren hattının rayının döşendiğini söyledi.

İstanbul'a trenle yolculuğun çok uzun sürdüğünü belirten Bilgin, "Yaklaşık 4-5 saat süren bir seyahat, hatta bazen 6 saat. Proje ile İstanbul'dan Lüleburgaz'a ulaşım 45 dakikada sağlanacak." dedi.

Vali Bilgin, projeyi sürdüren firma ile yaptıkları protokol kapsamında Kırklareli'ne 20 milyonluk yatırım kazandırdıklarını belirtti.

Proje kapsamında 4 bin 800 dönümlük alanda mera ıslah çalışması yapıldığını söyleyen Bilgin, "Burada köylülerimize yem bitkisi arpa, yulaf ve fiğ ekimi sağlayarak onların da dağıtımını sağlıyoruz. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar meradan yararlanıyor. Firmanın çalışma esnasında zarar verdiği tüm yol altyapıları, su altyapıları, kanalizasyon altyapı ve benzeri alanlardaki tüm ihtiyaçları karşılayacağı ile ilgili bir protokol yaptık." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.