Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, tüm iş insanlarına seslenerek GAP Bölgesinin en önemli duraklarından biri olan Mardin'e yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Mardin Valisi Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Eski Devlet Bakanı ve İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen; kentin tarihi, turizmi, ticareti ve tarımı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından kentteki özel bir otelde İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

"Yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz"

Toplantının açılış konuşmasında söz alan Vali Demirtaş, "Birden çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi Mardin kentinde Sayın Bakanımızı, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu ve İcra Kurulunun değerli üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tabi ilimiz tarihi, turizmi, ticareti ve tarımı ile ön plana çıkıyor. Yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Tarım konusunda Mezopotamya ovasının bereketli topraklarında çeşitli tarım ürünleri yetişiyor. 2020 yılında un ihracatında ülke birincisi Mardin ilimiz olmuştu. İlimizde 1'inci Organize Sanayi Bölgesi haricinde 2'nci OSB'yi faaliyete geçiriyoruz. Yine 3'üncü OSB için yer tahsisi yapıldı. Sağlık alanında tıp fakültesi ve şehir hastanesi ile alakalı olumlu netice aldık. Oluşan güven ve huzur ortamında tüm iş insanlarını ilimize yatırım yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

"Tarımın dışında Mardin ticaretin ana vatanı sayılır"

Valinin ardından söz alan Kürşad Tüzmen ise, "Ben Sayın Valimizi daha önceki başarılı bürokrasi hizmetlerinden ve Adana Valiliğinden biliyorum, kendisi Mardin için büyük bir kazanç. Siz değerli iş insanlarının da değerli katkılarıyla bu bölgede bir yatırım heyecanı canlandırabiliriz diye düşünüyorum. Bir defa Mardin tarımda çok büyük çalışmaların yapıldığı bir yer. GAP Bölgesinin en önemli noktalarından bir tanesi. Sulama işlemleri tamamlandıktan sonra su depolama işlemleriyle de Sayın Valimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde çok değerli hizmetler yapılıyor. Bunlar ileriye dönük hizmetler, kolay hizmetler değildir. Ciddi yatırımlar ve iyi bir şekilde devam ediyor. Tarımın dışında Mardin ticaretin ana vatanı sayılır. Yani bu bölgede bütün tüccar zihniyetli, alım satımı bilen insanların olduğu, esnafının son derece güvenilir ticaret yaptığı, sadece Türkiye içerisinde değil komşularla olan ticaretlerinde de çok başarılı olduklarını biliyoruz. Burada sadece bizim iş insanlarımızı değil, dünyanın da iş insanlarını buraya getirmemiz lazım. Ben inanıyorum ki sizler gibi değerli iş insanlarıyla, Sayın Valimin çalışmaları ve Mardinlilerin, Mardin'e gönül verenlerin destekleriyle güzel şeyler yapacağız" dedi.


Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Vali Demirtaş'tan iş insanlarına Mardin'e yatırım çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler