Vali Ekinci'den Çevre Beratı alan okula ziyaret

Vali Ekinci'den Çevre Beratı alan okula ziyaret

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Sıfır Atık Projesi" çalışmaları ile 81 ilden "Çevre Beratı" alan 40 okul arasındaki Bingöl merkez Göltepesi Yeni Yerleşim İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında, "okul çevresinin korunması, geliştirilmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması" gibi konulardaki örnek çalışmalarından dolayı Mayıs ayında "Çevre Beratı" alan Göltepesi Yeni Yerleşim İlkokulu ve Ortaokulu'na  ziyarette bulunan Vali Ekinci, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında üretilen ürünleri inceledi ve devam eden proje çalışmaları hakkında okul idarecilerinden bilgi aldı.

Geri dönüşüm kapsamında elde edilen ürünlerin okul içinde kullanıldığı farklı birimlerde incelemelerde bulunan Vali Ekinci, öğrencilerle "Sıfır Atık Projesi" üzerine sohbet etti.

Ziyaret sonrasında konuşan Vali Ekinci, "İlimiz Göltepesi Yeni Yerleşim İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, evlerinde ve okullarında bulunan çeşitli atık malzemeleri atmayarak farklı tasarımlarla bir geri dönüşüm çalışması yapmışlar.  Öğrencilerimizin çevre duyarlılığı ile atık malzemelerden farklı tasarımlar yaparak geri dönüşüm kapsamında yeni ürünler elde etmesi ve bu çalışmaları ile bir farkındalık yaratması bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Okulumuzda yapılan çalışmaların Bakanlık nezdinde de karşılık görmesi ve okulumuzun 'Çevre Beratı' ile ödüllendirilmesi ise bizleri daha fazla mutlu etmiştir. Bugün okulumuzu ziyaret ederek devam eden çalışmaları ve farklı kategorilerdeki ürünleri inceledik. Birbirinden güzel çalışmaları için öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Diğer okullarımıza da örnek olması temennisinde bulunarak emeği geçen idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Göltepesi İlkokulu ve Ortaokulu ziyaretinde Vali Ekinci'ye İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven, Göltepesi Yeni Yerleşim İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Serhat Elhakan ve okul idarecileri eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler