Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

Batman merkeze bağlı Erköklü köyünde mısır hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; Batman Valisi Hulusi Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, bu sene buğdayda güzel bir rekoltenin olduğunu anımsattı.

Mısırda da iyi bir rekolte beklediklerini ifade eden Şahin, “Verim yüksek ve fiyatta fena değil. Tarım Bakanlığı'nın da son derece iyi destekleri ile beraber geçen seneki gelire oranla yüzde 20-25 civarında daha yüksek bir gelir temin edecek mısır çiftçimiz. Bu da önemli. Enflasyonun iki katından fazla bir rakamdır. Tarım çok önemli, çiftçinin yüzünün gülmesi çok daha önemli. Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Çünkü tarım bütün sektörlerin anasıdır. Batman'da gerek buğday, gerek fıstık gerekse de mısırda çok iyi bir sene geçiriyoruz. Fiyatlarda iyi olduğu için Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor. Pandemi döneminde birçok sektörün sıkıntıda olduğu bir dönemde tarım Batman ekonomisine can suyu oldu. Sıcak para çarşıya, pazara ve esnafa dağılıyor. Çiftçimizin gülmesi inşallah çarşıya ve pazara da yansıyacak.'' dedi.

“Batman halkı haftalarca zehir soluyor”

Konuşmasının devamında anız yakmanın zararlarına değinen Şahin, ''Biliyorsunuz her mısır hasadının sonunda bu ovada bir anız problemi yaşanıyor ve hakim rüzgarlardan kaynaklanan sorun nedeniyle Diyarbakır'ın ilçelerinden ve ovanın batı taraflarından Bismil ve Silvan ilçelerinin tarımsal arazilerindeki anız yangınlarından ortaya çıkan duman Batman’ı basıyor ve Batman halkı haftalarca zehir soluyor. Bizim tarafımızdan herhangi bir anız yanmıyor ama karşı tarafta bu sorun devam ediyordu. Geçen yıl yaptığımız girişimler sonucunda Bismilli çiftçilerimizin olumlu yaklaşımları neticesinde geçen sene biz bir sorun yaşamadık. Zehir solumadık ve duman altı olmadık. Bu sene de aynı girişimlerimizi devam ettireceğiz. Önümüzdeki hafta Bismil ilçesine ziyarette bulunacağım. Oradaki çiftçi ve yöneticilerle bir araya gelip anız yangınlarının zararlarını kendilerine anlatacağız. Bu sene Silvan ilçesini de ziyaret edeceğim. Onlarında desteğini alacağız ve temiz bir hava ile sonbaharı geçireceğiz.'' şeklinde konuştu.

İLKHA


Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

Vali Şahin: “Batman ekonomisi şu anda tarımla yürüyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.