Vali Yavuz, FETÖ ve PKK ittifakına dikkat çekti

Vali Yavuz, FETÖ ve PKK ittifakına dikkat çekti

Muş’ta Bylock kullanan bir PKK’linin tutuklanması üzerine gazetecilere açıklama yapan Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’ta FETÖ ve PKK ittifakına dikkat çekti.

Muş’ta FETÖ’nün kendi aralarında şifreli haberleşmede kullandığı “Bylock” kullanıcısı bir PKK’linin tutuklanması üzerine gazetecilere açıklama yapan Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’ta FETÖ ve PKK ittifakına dikkat çekti.

Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devletine kast eden terör örgütlerinin birlikte hareket ettiğine dair yeni deliller ortaya çıktı. PKK terör örgütü üyeliğinden ve yardım yataklıktan aranan bir şahıs üzerinden FETÖ terör örgütünün kendi aralarında şifreli haberleşmede kullandığı Bylock çıkmıştır. Bu da gösteriyor ki Muş ilinde FETÖ ve PKK’nın işbirliği yaptığını gösteriyor.” dedi.

Tutuklanan Bylock kullanıcısı PKK’linin aynı zamanda 7 Haziran 2016’da Muş’ta ele geçirilen 1 ton bomba yüklü aracı şehre getiren şahıs olduğunu belirten yavuz, “Gözaltına aldığımız ve tutukladığımız şahıs, 7 Haziran tarihinde şehrimizde 1 tonluk bomba yüklü patlayıcıyla şehir merkezine gelip şahsımı ve vali konağını hedef almıştır. Ancak yapılan çalışmalar sonucu emeline ulaşmamıştır. Bu aile zaten dağ kadrosunda militanları olan bir aile. Bunlardan şu anda çok sayıda tutuklu ve hükümlü var. Dolayısıyla bu sıradan bir olay gibi görünmüyor. Adli makamlar olayların detaylarını şu anda araştırıyor. Önümüzdeki günlerde daha net açıklamalar yapmak mümkündür.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.