Vali Yerlikaya'dan "Tıp Bayramı" mesajı

Vali Yerlikaya'dan "Tıp Bayramı" mesajı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Coronavirus'le mücadelede büyük bir özveri gösteren sağlık çalışanlarının gününü kutlayan Vali Yerlikaya, “Sizler bizim kahramanlarımızsınız. İyi ki varsınız… 14 Mart Tıp Bayramınızı gönülden kutluyorum.” dedi.

Bu günde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde yatan hastaları ziyaret ettiğini belirten Yerlikaya, sağlıkla alınan bir nefesin ve Covid-19 önlemlerinin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduğunu söyledi.

Yerlikaya, "İçeride sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Hastalarımız iyileşsin, onlardan güzel bir haber bekleyen yakınlarının yüzü gülsün diye. Kısa bir süre giydiğim bu kıyafetin içinde nefes almakta bile zorlandım. Oysa sağlık ordumuz bu kıyafetlerin içinde yüksek risk altında saatlerce çalışıyor, hayat kurtarıyor, bizlerin sağlığı için büyük fedakârlıklara katlanıyorlar." dedi.

"Hayatımıza anlam katan birçok şeyin kıymetini, ancak yokluğunda anlıyoruz." diyen Yerlikaya, bunun en başında sağlığın geldiğini vurguladı.

Yerlikaya, "Özellikle son bir yıldır, bir başka değerin kıymetini daha iyi anlamaya başladık. O da, doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın. Hepsine minnettarız, Allah razı olsun." diye belirtti.

Son bir 1 yılda sadece İstanbul’da 33 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Yerlikaya, "Ülke genelinde ise 29 bin 356 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun." dedi.

Yerlikaya, mesajını şöyle sonlandırdı:

"Hayat kurtarmak için saatlerce uykusuz nöbet tutuyorsunuz. Salgın koşullarında yavrularınızdan, ailelerinizden mahrum kalıyorsunuz. Hiçbirinizin hakkı ödenmez.

Sizler bizim kahramanlarımızsınız. İyi ki varsınız…

14 Mart Tıp Bayramınızı gönülden kutluyor; bir an önce ülkemizin, İstanbul’umuzun sağlıklı günlere kavuşmasını diliyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.