Valilik: "Mazlum-Der ile aynı karede yer almayız"

Valilik: "Mazlum-Der ile aynı karede yer almayız"

İzmir merkezli Mülteci-Der tarafından düzenlenen ve Mazlum-Derin de de bir sunum yapması için davet edildiği 'Mülteci Hakları' seminerine Valilik, Başbakan'ın STK'larla yaptığı bir toplantıda, Mazlum-Der'in eleştirel yaklaştığı gerekçesiyle seminere katıl

GAZİANTEP-  Gaziantep Valiliği, Mazlum-Der ile aynı toplantıda yer almak istemediğini iddia eden Mazlum-Der yetkilileri dernek binasında basın açıklaması yaptı.


Mazlum-Der yetkililerinde Mehmet Alkış’ın yaptığı basın açıklamasında,  bugüne kadar Valilik ile hiçbir polemik ve olumsuz bir diyalog yaşanmadığı, dernekleri ile herhangi bir sıkıntı veya problem bulunmadığını, çalışmalarının tamamen yasal zeminde, ilgili mevzuata uygun biçimde yürütüldüğü ve bu konuda Valiliğin isteyip de yerine getirilmediği her hangi bir hususun bulunulmadığı belirtildi. 

 

                                                                                                         
Alkış açıklamasında,  “Bundan bir süre önce İzmir merkezli Mülteci-Der, birçok ilde olduğu gibi, Gaziantep’te de mülteci hakları ile ilgili bir seminer düzenlemeye karar verdi.İnsan hakları ve mülteci hakları konusunda çok önemli çalışmalara imza atan ve Türkiye’de olduğu kadar, uluslararası camiada da saygın bir yere sahip olan Mazlum-Der de, bu çalışmaya davet edilmiş ve bir sunum yapması istenmiştir. Katılmalarında yarar görülen Sivil Toplum Kuruluşlarının yanında, ilgili kamu kuruluşlarının da bu çalışmada yer almasını isteyen söz konusu dernek yetkilileri, bunun için Gaziantep Valiliği’ne de başvurmuşlardır. Valilik, göç idaresinin onayı olduğu takdirde kamu kurumlarının katılımını sağlayabileceklerini bildirir. Gerekli onay alınır ve katılacak kurumlar ve temsilcileri tespit edilir.Toplantının yapılacağı 27.05.2014  tarihinden önce, Gaziantep Valiliğinin, ilgili Vali Yardımcısı ile görüşen Mülteci-Der yetkililerine, ‘Mazlum-Der’in bulunduğu bir toplantıda biz yer almayız. Mazlum-Der ile aynı karede yer almamız mümkün değildir. Mazlum-Der’i çıkarırsanız desteğimizi sürdürürüz, aksi takdirde destek vermekten vazgeçeriz’ demiştir.

 

                                                                                                                                                                                        Mülteci-Der, Mazlum-Der’in önemli bir kuruluş olduğunu, konuyla doğrudan ilgili olduğunu, önemli çalışmalara imza attığını, mülteciler konusunda Türkiye’de ve Uluslararası arenada tanınmış ve saygınlığı bulunduğunu, Mazlum-Der’in katılmamasının önemli bir eksiklik olacağından, bu isteğin yerine getirilmesinin mümkün olmadığını Valiliğe bildirmişlerdir. Ancak, toplantının yapılacağı 27.05.2014 tarihinden bir gün önce ilgili Vali Yardımcısı ile görüşen Dernek Başkanı ve diğer yetkililer, aynı itirazla yeniden karşılaşmışlar, ilave olarak da, ‘2012 yılında Başbakan’ın Sivil Toplum Kuruluşları ile yaptığı istişare toplantısına katılan Mazlum-Der temsilcisi, eleştirel bir konuşma yaptığı için, onlarla aynı toplantıda yer alamayız. Valimizle yaptığımız görüşmede bu karara vardık.’ demişlerdir.” İfadelerini kullandı.


 

Alkış açıklamasına devamla,  “Mülteci-Der başkan ve yetkililerinden aldığımız bu bilgiler karşısında şoka uğramış ve hayretler içinde kalmış bulunuyoruz. Zira bugüne kadar Valilik ile hiçbir polemik ve olumsuz bir diyalog yaşamadık. Derneğimize bildirilen herhangi bir sıkıntı veya problem bulunmamaktadır. Çalışmalarımızı tamamen yasal zeminde, ilgili mevzuata uygun biçimde yürütüyoruz. Bu konuda Valiliğin bizden isteyip yerine getirmediğimiz her hangi bir husus bulunmamaktadır.Başbakanın toplantısı siyasi bir toplantı olup, Valiliği ilgilendiren bir boyutu bulunmamaktadır. Buna rağmen Vali Yardımcısının, Vali tarafından onaylandığı anlaşılan tutumu hiçbir şekilde, bir kamu yöneticisinin takınacağı bir tavır olamaz. Olsa olsa ilgili partinin bir çalışanının göstereceği bir tepki olabilir. Vali ve Yardımcısı bununla tarafsızlığını ve kamu yöneticisi vasfını kaybetmiş bulunmaktadır. Başbakanın da zaman zaman kimileri için ifade ettiği gibi, onlar da istifa edip bir partinin saflarında yer almalıdırlar. Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklenmesi bir devlet politikası olduğu halde, derneğimize karşı bu dışlayıcı tutumu sergileyen yöneticiler, görevlerini suiistimal etmişlerdir.” şeklinde konuştu. (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.