Valilikten Düzce'de yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

Valilikten Düzce'de yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

Düzce Valiliği, sel, su baskını ve heyelanın meydana geldiği bölgelerdeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Düzce'de meydana gelen sel, su baskını ve heyelan nedeniyle 7 kişi hayatını kaybederken birçok ev ve iş yerini de su bastı. Yaşanan sel olayı ile ilgili Düzce Valiliği tarafından açıklamada bazı afetzedelere ödemelerin yapıldığı ve çadır yardımında bulunulduğu ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Düzce ili genelinde 17.07.2019 tarihinde meydana gelen sel, su baskını ve heyelan sonrası meydana gelen, genel hayatı etkileyen afet sebebiyle, yapıları ağır ve yıkık derecede hasar gören 47 afetzedemize acil yardım ödemeleri yapılmıştır."

Afetzedelere çadır yardımı yapıldığı ifade edilen bir başka açıklamada, "İlimizde meydana gelen sel felaketi sonrası Karatavuk köyünde ikamet eden Arslan ailesinin kalacak yerleri olmadığı yönünde basın kuruluşlarında çıkan haberler Valiliğimizce incelenmiştir.

Söz konusu eve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ön hasar tespit çalışmaları kapsamında gidilmiş, evin ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Köy muhtarı ile görevliler tarafından aile, evin içine girilmemesi yönünde uyarılmıştır. Başka kalacak yer önerisine rağmen evlerinin önünden ayrılmak istemeyen aileye 2 adet çadır verilecektir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri tarafından da aile ile irtibata geçilmiştir." denildi.

Yarım önerilerinin reddedildiği iddiası

Çeşitli kurumların yardım önerilerinin reddedildiği iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Düzce Valiliği, şu açıklamayı yaptı:

"Düzce meydana sel felaketi için basın kuruluşlarında il dışından çeşitli kurumlardan gelen yardım taleplerinin reddedildiğine dair çıkan haberler üzerine Düzce Valiliğince aşağıda ki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

DSİ, Karayolları, Düzce İl Özel İdaresi, Zonguldak İl Özel İdaresi, Bilecik İl Özel İdaresi, Bolu İl Özel İdaresi, Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu ve sivil toplum kuruşlarına ait değişik marka ve evsaf da iş makinesi, araç–gereç, beraberindeki personel ile afetin meydana geldiği tarihten itibaren Düzce İl Afet ve Koordinasyon Merkezi emrinde çalışmalarını sürdürmektedirler.

Hiçbir kurum ve kuruluştan teklif edilen yardım önerisinin reddedilmesi söz konusu değildir."

Tetanoz aşısı yapıldı

Valiliğin bir diğer açılmasında sağlık hizmetleri kapsamında bölgede çalışma yürütenlere tetanoz aşısı yapıldığı ifade edildi. Açıklamada "Arama kurtarma faaliyetlerinde sel felaketi yaşanan bölgede alanda çalışan personellere, koruyucu sağlık hizmetleri çalışmalarımız kapsamında tetanoz aşısı yapılmıştır." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.