Vallahi Muhammed'in davasından ayrılmam

Vallahi Muhammed'in davasından ayrılmam

İTTİHADUL ULEMA üyesi Emrullah Uysal, Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas'ın, İslam'dan ve Hazreti Muhammed'den (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ayrılmasını isteyenlere karşı örnek bir tavır sergilediğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edilmesi münasebetiyle Bingöl'de "Gökteki Yıldızlar, Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas" konulu program düzenlendi. Program,  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından, Bingöl Peygamber Sevdalıları Başkanı Refik Alpaya bir selamlama konuşması yaptı. Programa iştirak eden konuklara teşekkür eden Alpaya, "Peygamber Sevdalıları Platformunun 2015 yılında kasım ayını 'Sahabe Ayı' ilan etmesinden sonra sırasıyla, Hazreti Ebubekir (radiyallahu anh), Hazreti Ömer (radiyallahu anh), Hazreti Osman (radiyallahu anh) ve Hazreti Ali'nin (radiyallahu anh) hayatları çeşitli programlarda işlenmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Bugün ise Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş, cennetle müjdelenen sahabelerden Sad Bin Ebi Vakkas'ın hayatını konu alan etkinlik için bir araya geldik. Rabbim faydalı kılsın inşallah." dedi.

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Emrullah Uysal, Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas'ın hayatı ve mücadelesi hakkında etkileyici bir konuşma yaptı.

"Ne Muhammed ne de Muhammed'in davasından ayrılmam"

Sad Bin Ebi Vakkas'ın Müslüman olduktan sonra annesinin, İslam'dan ve Hazreti Muhammed'den  (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ayrılmasını istemesi üzerine sergilediği tavrı anlatan Uysal, şunları söyledi:

 "Ey Anneciğim; vallahi ben seni seviyorum, sen benim annemsin, senin emeğin üzerimde çoktur, şunu unutma anacığım; beni de seni de yaratan biri var. Muhammed de Allah'ın peygamberidir, Allah onu gönderdi, o kurtuluş rehberidir, bütün insanlık için rehberdir. Vallahi ben ne Muhammed ve ne de Muhammed'in davasından ayrılmam. Anacığım, unutma senin gibi yüz can olsa ve yüz canını da sen güneşin önünde verip, açlık grevine girip ölürsen ben Muhammed'i asla ve asla bırakmam. Evet, imana, samimiyete ve teslimiyete bak.  Böyle bir iman ki dağlar gibi güçlü sarsılmaz bir iman. Sad böyle biriydi."

Programa, İTTİHADUL ULEMA üyelerinden Emrullah Uysal ve Molla Sahap Korkutata, Bingöl Peygamber Sevdalıları Başkanı Refik Alpaya, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve vatandaşlar katıldı.

Program, Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas konulu sinevizyon gösteriminin ardından son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler