Van artık kendi çiçeklerini üretebilecek

Van artık kendi çiçeklerini üretebilecek

Van Büyükşehir Belediyesi, park ve peyzaj alanları için ihtiyaç duyulan çiçek ve diğer süs bitkilerini bundan böyle kendi seralarında üretecek.

Van'da park, peyzaj alanları ile kaldırımları süsleyen çiçek, süs bitkisi ve ağaçların alımında dışa bağımlılığı önlemek için harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ve bölgede örnek olacak 5 serayı kente kazandırdı.

Yapımına bir süre önce başlanan yalıtımlı, modern otomasyonlu, doğalgazlı seraların tamamlanmasıyla birlikte Van ve bölgenin çiçek ile süs bitkisi ihtiyaçları belediyenin seralarından karşılanacak.

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan seralarda yıllık bir milyon mevsimlik çiçek, kokulu gül, ters lale, lale çeşitleri, süs bitkileri ve bölge iklimiyle uyumlu badem ile ceviz ağacı üretimi yapılacak.

Seralarda üretilen çiçek ve bitkiler Van merkezi ve 13 ilçenin tamamını süsleyecek. Ayrıca, bölge illere de satış yapılarak gelir sağlanacak. Seralarda çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 75 kişi istihdam edilecek.

Yıl sonuna kadar faaliyete geçirilmesi hedeflenen seralar 388 bin TL'ye mal olacak.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.