Van Barosundan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıya tepki

Van Barosundan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıya tepki

​Mescid-i Aksa'da ibadet ettikleri esnada siyonist işgalciler tarafından saldırıya uğrayan ve alıkonulan Filistin halkına destek açıklamasında bulunan Van Barosu, yapılanların barbarlık olduğunu ifade etti.

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösteren Van Barosu, ibadet eden Müslümanlara yönelik yapılan barbar saldırılarda onlarca kişinin yaralandığını ve çok sayıda kişinin alıkonulduğunu hatırlattı.  

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9'uncu maddesine atıfta bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AİHS m.9 'Herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, din veya inanç değiştirme özgürlüğü ile tek başına veya topluca, açıkça veya özel tarzda ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını açıklama özgürlüğünü de içerir.' Temel bir insan hak ve hürriyeti olan din özgürlüğüne herkesin saygı duyması gerekir ve devletlerin bu hakkın kullanılması ve korunması yönünde pozitif yükümlülüğü bulunmaktadır. 

israil hükümeti tarafından gerçekleştirilen saldırılara derhal son verilerek Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahalelerin sonlandırılması, özgürce ibadet edilebilmesi için her türlü gerekli tedbirin alınması, nihayetinde tüm Müslümanlardan özür dilenmesi gerekmektedir. 

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan ayında yine Müslümanların ibadet yeri olan camilerde ve kutsal saydıkları Mescid-i Aksa’da yapılan müdahaleleri kabul edilemez buluyoruz. Din ve vicdan özgürlüğüne yapılmış bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler