Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl tarımsal hizmetlere ağırlığını verecek

Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl tarımsal hizmetlere ağırlığını verecek

​Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, salgın sürecinde tarımın çok daha önemli bir noktaya geleceğini bildiklerini ve bu yüzden büyükşehir olarak tarımsal hizmetlere ağırlık verdiklerini söyledi.

13 ilçede bulunan tüm kırsal mahallelerde, arazilerin sulanması ve hayvanların su ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında modern sulama kanalları inşa eden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, son olarak Gevaş ilçesi Yemişlik Bağlama mahallesinde atıl durumda olan toprak kanalları açarak yeniden kullanıma sunuyor.

Vali Bilmez, Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yusuf Altun ve Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Halil İbrahim Ateş ile birlikte mahalleye gelerek çalışmaları yerinde incelediler.

Salgın süresince dışarı çıkmanın istisnai durumunun tarım olduğunu ifade eden Vali Bilmez, başından beri tarıma herhangi bir kısıtlama gelmediğini, hatta teşvik edildiğini ifade etti.

Vali Bilmez, ‘‘Belediye olarak bu sene hizmet ağırlığını tarıma verdik. Şu anda farklı bölgelerde araçlarımız sulama kanalları açmakta, var olanları daha elverişli bir kullanıma sunmak için çalışmaktadır. Yeni araç ihalelerini de yaptık. Bayramdan sonra onlar da kullanıma girecek. Bu sene tüm arazilerin ekilmesi için vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Salgın sürecinin ardından tarımın çok daha önemli bir noktaya geleceğini, tarımsal ürünlere hem bizim hem de Dünya’nın ihtiyacı olacağını biliyoruz. Çok şükür bu sene yağışlar açısından verimli geçti. Biz tarım açısından verimli bir yıl olacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi bir verim alabilmesi için bizlerde onların yanındayız. Bazı mahallelerimizde daha düzgün suyun akışını bozmayan toprak kanallar yeterli olurken, bazı mahallelerde ise beton kanallarımız var. Bunun yanı sıra güneş enerjisi ile kuyu suyunun çıkartılması projemiz de var. Bu projede DAKA’nın ciddi desteği var. Muhtarlarımız da vatandaşlarımız da bizlere destek oluyor. Kendilerine de teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.