Van Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretimine başladı

Van Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretimine başladı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret usulü ile yapılan Entegre Katı Atık Tesisinin 'Enerji Üretim Tesisi' törenle hizmete açıldı.

Kent merkezi ve civar ilçelerden toplanan katı atıklar daha önce "vahşi depolama" şeklinde Van-Özalp Karayolu üzerindeki araziye gelişi güzel dökülürken, insan ve çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyordu. Van Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında ihalesini yaptığı Van-Özalp Karayolu üzerinde bulunan Entegre Katı Atık Bertaraf projesinin ilk etabını tamamladı.

2020 yılı sonuna kadar projenin tamamının bitirilmesi hedeflenirken tesisten saatte 8 megawatt enerji üretilerek yaklaşık 35 bin hanenin elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak. 137 milyon liraya mal olacak tesis için Büyükşehir Belediyesinin kasasından tek bir kuruş harcanmayarak 25 yılın sonunda belediyeye bedelsiz devredilecek. Tesisten elde edilecek enerji ve geri dönüşüm ile ilgili tüm gelirlerden de 25 yıl boyunca yüzde 6 oranında belediyeye pay verilecek.

Projenin ilk etabı olan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisinin 'Enerji Üretim Tesisi' için Van- Özalp Karayolu üzerinde açılış töreni düzenlendi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.