Van Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı

Van Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı

​Van Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı sağladı. Belediyenin, iş yerleri kapanan kiracılarından 6 ay kira almayacağı, faaliyeti devam eden kiracılarına ise yüzde 50 indirim uygulayacağı belirtildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında toplanan belediye meclisi, kendi kiracılarıyla ilgili önemli kararlar aldı.

Meclis, Coronavirus ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca iş yerleri kapanan kiracılarından 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 6 ay boyunca kira almayacak.

Yine bu kapsamda iş yerleri çalıştığı halde sıkıntılı günler yaşayan kiracısını da düşünerek yine 6 ay boyunca yüzde 50 kira indirimi yapacak. 

Ancak kiracıların bu haklardan yararlanabilmesi için belediyeye kira borçlarının olmaması ya da 7256 sayılı yapılandırma kanunu çerçevesinde belediyeye olan borçlarını yapılandırmaları gerektiği, yapılandırma sonrası taksitlerin ödenmemesi durumunda ise kira affı ve ertelemenin durdurulacağı belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler