Van Büyükşehir Belediyesinden dolandırıcılara karşı uyarı

Van Büyükşehir Belediyesinden dolandırıcılara karşı uyarı

​Van Büyükşehir Belediyesi, belediye tarafından koli yardımı yapılacağı vaadiyle vatandaşlardan kimlik fotokopisi ve e-devlet şifrelerinin istendiği şeklinde şikayetlerin geldiğini hatırlatarak bunlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde özellikle merkez ilçelerimizde Van Büyükşehir Belediyesi adına vatandaşların ikametlerine gidilerek koli yardımı yapılacağı ifade edilmek suretiyle, vatandaşlardan T.C. kimlik numaraları, kimlik fotokopileri ve e-devlet şifreleri gibi bilgiler talep edildiği yönünde şikâyetler tarafımıza ulaşmaktadır." denildi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan yardım başvurularının e-devlet üzerinden veya sosyal hizmet uzmanlarına şahsen yapılan başvurular şeklinde kabul edildiği hatırlatılan açıklamada, "Ayrıca başvuru yapan ailelerimiz yine sosyal hizmet uzmanlarımızca yapılan saha çalışmaları ile evlerinde ziyaret edilerek durumları yerinde tespit edilip yardım verilip verilmeyeceğine 'Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonu' tarafından karar verilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşların mağdur olmamaları için evlerine gelerek yardım yapılacağı vaadiyle, T.C. kimlik numaraları, kimlik fotokopileri ve e-devlet şifreleri gibi kişisel bilgilerini isteyen kişi ya da kişilere itibar etmemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.