Van Edremit TOKİ sakinleri ısınma problemi yaşıyor video foto

Van Edremit TOKİ sakinleri ısınma problemi yaşıyor video foto

Hava şartlarının özellikle akşam saatlerinde soğuk olduğu Van’da, Edremit Eski Kiracılar TOKİ sakinleri kışın ara ara yanan ve son iki haftadır hiç yanmayan kaloriferden dolayı ciddi bir ısınma sorunu yaşıyor.

Türkiye’nin birçok ilinde havalar mevsim normallerine göre seyrederken Van’ın ilçelerinde havalar hala mevsim normallerinin altında. Özellikle yükseltiden dolayı Van’ın Edremit İlçesi’nde yer alan konutlarda, akşam saatlerinde kaloriferlerin yakılmasına ihtiyaç oluyor.

Edremit Eski Kiracılar TOKİ sakinleri kış mevsiminde ara ara olmak üzere bu yıl kaloriferlerinin hiç yakılmadığını iddia ederek yöneticilere isyan etti. Site sakinleri düzenli ödedikleri aidatlara rağmen kendilerine gönderilen kömürlerin kalitesinin çok düşük olması hasebiyle, toz şeklinde olan kömürün yakılamadığını ve verdikleri paraların boşa gittiğinden şikâyetçi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Eski Kiracılar TOKİ sakinleri, yaşadıkları sorunların bir an önce giderilmesini isteyerek, yetkilileri bu konuda göreve çağırdı.

“Gelen kalitesiz kömür vermiş olduğumuz parayı karşılamıyor”

Edremit Eski Kiracılar TOKİ 2’nci bölge 6’ncı etap site sakini Taner Demir, yöneticiler tarafından alınan kalitesiz toz şeklindeki kömürün vermiş oldukları parayı karşılamadıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Bizim yapımcı firmayla ve buranın çalışanlarıyla ilgili bir takım sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılardan en önemlisi ısı problemimizdir. Yaklaşık iki buçuk haftadır kazanlarımız hiç yanmıyor. Bu sorunların öncesinden de kış boyunca kalorifer kazanlarımız ara ara yakıldı. Bunlarla beraber temizlikle ilgili sıkıntılarımız var. Gelen kalitesiz kömür, vermiş olduğumuz parayı karşılamıyor.” dedi.

“Ortada kesinlikle bir dolandırıcılık var”

Site yöneticilerinin kendilerini dolandırdıklarını iddia eden Demir, “Her sitenin her bloğun gelmeyen kömürleri var ve aldığımız makbuzlar ise eksiktir. Bu duruma rağmen site yöneticileri bize ‘Hakkınız dolmuş, 8 ton kömür gelmiş’ diyorlar. Çevre temizliğiyle ilgili yapımcı firmayla ilgili bizim sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızı defalarca dile getirmemize rağmen bir çalışma yapılmadı. Bunlarla birlikte bir yetkilide gelip sıkıntılarımızı sormadı. En son imza toplayıp kaymakamlığa dilekçe verdik. Sorunlarla ilgili de görüştük inşallah kısa sürede bir sonuca ulaşırız.” ifadelerini kullandı.

“Verdiğimiz paralar nereye gidiyor?”

Çoğu site sakininin maddi durumunun yetersiz olduğunu belirten Ayşe Aldaşoğlu ise “Sadece kapıcıların olduğu binaların kaloriferleri yanıyor, temizlikleri düzenli yapılıyor. Ancak kapıcıların oturmadığı binalarda hem temizlik sorunu var hem de kaloriferler kesinlikle yanmıyor. Akşamları bile son iki haftadır kalorifer petekleri yanmıyor. Burada oturan birçok insan da mecbur oturuyor, hasta insanlar var ve birçok insan sadece BAĞKUR maaşıyla geçimini sağlamaya çalışıyor. Yani buradaki birçok insanın sağlık problemleri var. Bu verdiğimiz paralar nereye gidiyor? Bunların yaptığı bir nevi hırsızlıktır.” diye konuştu.

“Hangi site sakininin ağzını açarsanız bin tane dert işitirsiniz” diyen Aldaşoğlu devamla şu ifadeleri kullandı:  “Zaten binalar bizlere yarım yamalak teslim edildi. Çevresine baktığınız zaman da kesinlikle bir düzenleme göremezsiniz.  Bu sorunların hepsini geçtik en önemlisi bizim ısı problemimiz var. Benim apartmanımda kapıcı olmadığı için mi ısınamıyorum? Bu yalnız iki haftadan ibaret değil kışın bile ısınmadık. Buradaki sakinlerin hiçbiri yönetime hakkını helal etmiyor.”

“Bizim çöpe atacak paramız yok”

Son olarak, yetkililere seslenen Aldaşoğlu, “Buradan yetkililere sesleniyorum! Gerekli yerler lütfen ve lütfen önlemini alsınlar. Çünkü bizim çöpe atacağımız paramız yok. Bir teyzemiz kalorifer kazanının bir üst dairesinde oturuyor, iki tane yetim çocuğu var ve bir BAĞKUR maaşıyla geçiniyor. Teyze kaç kez sorununu dile getirmesine rağmen sorununa bir çözüm bulunamadı. Bu yönetim ne diye var? İnsanların sorununa çözüm olmayacaklarsa ne için varlar?” şeklinde konuştu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler