Van Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "Anne Oteli" alanında tek örnek

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "Anne Oteli" alanında tek örnek

Van'da çetin geçen kış mevsimi nedeniyle ulaşımda aksama olma ihtimali bulunan, kırsal bölgelerde yaşayan doğumu yaklaşan hamile kadınlar ve doğum sonrası bebekleri tedavi gören anneler, Van Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı 'Anne Oteli'nde kalıyor.

2016 yılında kurulan "Anne Oteli" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Hamile kadınlar ve doğumdan sonra bebekleri tedavi gören anneler, 40 yatak kapasiteli Anne Otelinde misafir edilerek her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Yemekhane, banyo, dinlenme ve emzirme odalarının yanı sıra gebelik sürecinde ve doğumdan sonra eğitimler veriliyor.

İLKHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Sebahattin Çelik, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Doğu Anadolu Bölgesinin büyük bir kısmına hizmet veren bin 500 yataklı bir hastane olduğunu söyledi.

"Özellikle kırsal bölgelerden gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Van merkez ve çevre iller dahil olmak üzere toplamda 3 milyon nüfusa hizmet veren bir hastane olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Çelik, "Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin en önemli birimlerinden biri yeni doğan birimi ve kadın doğum hastanemiz. Günlük yaklaşık 40 doğumun olduğu, sezaryenin ve normal doğumun yapıldığı bir merkeziz. 80 adet yeni doğan bakım ünitemiz var. Hastanemize özelikle kırsal kesimden vatandaşlarımız geliyor. Vatandaşlarımızın birçoğu, çetin geçen kış şartlarından dolayı evlerine gidememekte, evleri uzak olduğu için Van merkezde kalmak zorunda oluyorlar. Anne otelimiz, kırsaldan gelen annelere hizmet veren tek hastane." dedi.

"Annelerimize 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermekteyiz"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bebek dostu bir hastane olduğunu belirten Çelik, "Hastanemizin kadın doğum ünitesinde yaklaşık 80 kuvözümüz bulunmaktadır. Burada annelerimizin çocuklarına fiziki olarak yakın olması ve çocuklarını emzirmesi için anneleri barındırmamız gerekiyordu. Bu amaçla anne oteli oluşturuldu. Anne otelimizin yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi var. Ancak son iki yılda daha modernize, daha uygun bir hale getirdik. Beş yıldızlı otel konforunda annelerimize hizmet vermekteyiz. Konaklama dışında annelere emzirme ve bebek bakımı konusunda görevli hemşire arkadaşlarımız eğitim veriyor. Bu anne otelimizde 40 yatağımız mevcut, aylık ortalama 60 annemiz burada konaklamakta ve bebeklerine yakın bulunmaktadır. Hastanemizin bir özelliği de bebek dostu hastane olmasıdır. Bebek dostu hastanenin gerekeni de annenin bebeğe fiziki olarak yakın olması; özellikle anne sütüne yönlendirmek, anne sütünü desteklemek, bu amaçla da anne otelimiz çok büyük bir fonksiyon görmektedir." ifadelerini kullandı.

"Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Anne otelinde kaldığı için birçok kişiye ve ile göre kendini çok şanslı hissettiğini belirten anne Zeynep Karan, "Bu kış şartlarında eve gidip gelmek benim için çok büyük zorluktu. Yolların kapalı olması, eve gidip gelmek ve toplu taşımadaki sorunlar benim için büyük problem oluyordu. Çocuğum yoğun bakımda olduğu için ne yapacağımı bilmiyordum. Burada anne oteli hizmeti verildiğini de bilmiyordum. Burada kalmaya başladığımda çok mutlu oldum. Çünkü şartlar çok iyi, aklım bebeğimde kalmıyor ve bebeğimin yanına her istediğimde gidebiliyorum. Hastane çalışanları yardımcı oluyor, beni arayabiliyorlar ve bebeğim ağlıyor mu düşüncesi olmuyor bende. Bebeğimin bakımını çok iyi yapıyorlar." dedi.

"Sobalı bir evden gelip sıcak yerde ve sıcak insanlarla olmak çok güzel bir duygu"

Van gibi çetin kış şartlarının yaşandığı bir yerde Anne Otelinde kaldığı için mutlu olduğunu ifade eden Karan, "Kaldığım yerin hijyeni çok iyi, kıyafetlerimi yıkayabiliyorum, öyle endişelerim artık olmuyor. Özellikle çalışanlardan çok memnunum. Yemek, hijyen, iletişim ve yardım konusunda çok iyiler. Aklımda hangi soru varsa sorabiliyorum. Bu kış şartlarında Van gibi bir yerde, hele bir de sobalı bir evden gelip böyle sıcak bir yerde ve sıcak insanlarla olmak çok güzel. Psikolojik olarak da çok yardımcı oluyorlar. Malum, çocuğum yoğun bakımda ve endişelerim oluyor. Bu konuda da destek olabiliyorlar. Çocuğumla uyumumu sağlayabiliyorlar. Bu konularda da çok iyiler. Allah razı olsun. Kendimi çok şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.