Van Erciş'te 112 acil sağlık istasyonu ve aile sağlık merkezi açıldı

Van Erciş'te 112 acil sağlık istasyonu ve aile sağlık merkezi açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde 8 No'lu Aile Sağlık Merkezi ve 4 No'lu 112 Acil Sağlık İstasyonunun açılışı yapıldı.

Van'ın Erciş ilçesinde 8 No'lu Aile Sağlık Merkezi ve 4 No'lu 112 Acil Sağlık İstasyonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ile Van İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz'ın katılımıyla yapıldı.

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini önemsediklerini belirten Yanmaz, "112 acil sağlık istasyonumuzu hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımıza en kısa sürede en etkili bir şekilde hizmet vermek amacındayız. 4 no'lu 112 istasyonumuzla da bunu sağlamak istiyoruz. 112 acil sağlık istasyon sayımız Erciş ilçesinde 4'e ulaştı. Sağlık personeli ile 24 saat hizmet vermekteyiz ve çevre köylerdeki vatandaşlarımızın da daha hızlı ulaşma imkânı olacaktır." dedi.

Yanmaz, "İlçemize ayrıca aile sağlık merkezi açıldı. Sağlık hizmetlerinde ilk koruma kademesi olan aile sağlığı merkezleri, aile hekimliği uygulaması ile daha da önemli hale geldi. İnsanların sağlığı yerindeyken de yararlanılması gerekmektedir. Tüm hizmetler insanların daha huzurlu, sağlıklı ve mutlu yaşamaları için yapılıyor. Bugün açılışı yapılan 8 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.