​Van ESOB'dan esnafa destek çağrısı

​Van ESOB'dan esnafa destek çağrısı

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, tam kapanma süreci nedeniyle esnafa destek olunması çağrısında bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan bir Coronavirus ile karşı karşıya olunduğunu hatırlatan Berge, yaptığı yazılı açıklamada bu noktada tüm devletlerin konumlarına göre bazı tedbirlere başvurduğunu belirtti.

Türkiye'de de milletin sağlığı için hükümetin bazı adımlar attığını söyleyen Bergen,  bu kapsamda alınan tam kapanma kararının esnaf ve sanatkarı çok zor durumda bıraktığına işaret etti.

"Esnaf ve Sanatkârlara 20-50 bin TL arasında hibe desteği sağlanmalıdır"  

Baştan beri ertelenen vergi, SGK ve BAĞKUR gibi tüm resmi borçların biriktiğini dile getiren Berge, "Özellikle pandeminin başladığı günden bugüne kadar halen kapalı olan esnaf grubumuzun biriktiği kira borçları bulunmaktadır. Bu nedenle çok sayıda esnafımız işyeri sahipleriyle mahkemelik olmuştur. İş yapamaz hale gelen esnafımıza, devletimizin tam destek vermesi gerekiyor. Bu zorlu pandemi sürecinde esnafımıza, 20-50 bin TL arasında hibe desteği verilmelidir. Hükümetimizden bu adımı atmasını bekliyoruz." dedi.

Esnafın aldığı kredi ile ilgili ödeme takvimine uyabilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Berge,  "İşyeri kendisine ait olan esnaf ve sanatkarımız bile dayanılmayacak noktaya gelmiştir. Yılların getirdiği esnaflığın gereği olarak milletimize hizmet vermektedir. Dolayısıyla kredilerin ödeme takvimi işlemeyecektir. Başta vergi olmak üzere resmi borçlara muafiyet getirilmeli ayrıca ertelemeden kaynaklı faizler de işlenmemelidir." diye belirtti.

"Mali anlamda sağlanacak olanaklar esnaf için çok önemlidir"

Esnafa verilecek 20-50 TL arasındaki hibe desteğini vurgulayan Berge, bu hibenin esnaf açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Berge, "Kira muafiyeti beklediğimiz önemli adımlar arasındadır. Vergi muafiyeti ve eski borçların faizlerinin silinmesi son derece önemli bir konudur. Kısacası mali konularda verilecek tüm destekler bizler için en önemli konular arasındadır.  Normale dönmüş bir Türkiye için herkesi temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyma çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.