Van Gevaş'ta 2. Deli Emin Bisiklet Festivali

Van Gevaş'ta 2. Deli Emin Bisiklet Festivali

Van'ın Gevaş ilçesinde Vizontele filmindeki Deli Emin karakterinden esinlenen "Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" 2'ncisine sahne oluyor.

Gevaş Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için "Bisikletini Al Gel!" sloganıyla geleneksel hale getirilen "Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" bu yıl 20 Mayıs tarihinde 2'ncisine sahne olacak.

Vizontele filminde Yılmaz Erdoğan'ın "Deli Emin" rolünde bisiklet sürdüğü rez mevkinde 4 kilometrelik bisiklet turunun gerçekleştiği etkinliğe, bu yıl bisiklet gezisi, Artos Dağı tırmanışı ve yamaç paraşütü gibi aktiviteler de olacak.

Gevaş'ta çekilen Vizontele sinema filminin başkahramanı olan "Deli Emin" tiplemesinin adını aldığı şenlikle ilgili basına konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Vizontele filmi Gevaş'ta çekildiğinden beridir oradan aldığımız ilhamla '1. Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'ni düzenlemiştik. Bu sene 2'ncisini yapacağız. 20 Mayıs'ta şenliğimizi yapıyoruz. Amacımız biraz doğa ile bütünleşmektir. Deli Emin karakterindeki o saf duygularla, onun filmde taktığı gözlükle dünyaya bakabilmek ve biraz mutlu olmak. O nokta da hazırlıklarımızı yaptık. 20 Mayıs'ta bisiklet severleri, doğaseverleri, gençleri, yaşlıları, mutlu olmak isteyen herkesi ve dünyaya bir delinin gözleriyle bakmak isteyenleri Gevaş'a davet ediyoruz." dedi.

Bu yıl geçen yılki etkinlikten farklı olarak Artos Dağı tırmanışı ve yamaç paraşütü gibi aktivitelerin de yapılacağını ifade eden Hakan, "Bu sene programda bir kaç etkinlik yapacağız. Malumunuz Vizontele filminde bir Artos tırmanışı vardı. Bizler de bu sene Gevaş'ımızın hemen arkasında yükselen o güzel dağımıza Doğa Yürüyüşü Kulübü ile beraber Artos Dağı tırmanışı yapacağız. Yine bisiklet parkurumuz olacak. İlk parkuru hep beraber süreceğiz. İlk parkur benim gibi acemilerin bisiklet sürebileceği bir parkur olacak. Daha sonra profesyonellerin kullanacağı bir parkur olacak. Akdamar Adası'nın karşısındaki sahile kadar bunu neticelendirmiş olacağız." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler