Van Gevaş'taki turizm işletmecileri dertli

Van Gevaş'taki turizm işletmecileri dertli

Van'ın Gevaş ilçesinde yaklaşık 20 yıldır turizm tesisi işleten yatırımcı, yaşanan olaylardan dolayı 2 yılda 500 bin TL zarara uğradıklarını söyledi.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı yabancı turistlerin gelmediğini söyleyen turizm tesisi işletme sahibi Hikmet Deniz, son 2 yılda 500 TL zarara uğradıklarını belirtti.

20 yıllık turizm işletmeci olan Deniz, yaşanan olaylara ek olarak, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Deniz Ulaşımı Şube Müdürlüğünün yaz sezonunda halkın hizmetine sunduğu deniz otobüs seferleri olmasının da kendi işlerini etkilediğini bildirdi.

Edremit Marina’dan, Akdamar Adası'na sefer yapan deniz otobüs seferlerinin, Gevaş üzerinden de yapılmasını talep eden Deniz, bu konuda büyükşehir belediyesi yetkililerinden çözüm istedi.

Deniz, "20 yıldır bu mesleği yapıyorum. 2 yıldan bu yana yaklaşık 500 bin TL zarara uğradık. Bunun nedeni ise yaşanan olaylardan dolayı yabancı turistlerin gelmemesidir. Van Büyükşehir Belediyesinin hafta sonları deniz otobüslerinin Edremit'ten, adaya yolcu taşımacılığı yapmasından dolayı daha da zarar etmekteyiz. Bu zararın önüne geçmek için sayın genel sekreterimizden yardım talep ediyoruz. Eğer bunun önüne geçerlerse hafta sonları yolcuları biz taşırsak ayakta durmaya çalışacağız. Yoksa tamamıyla tesisi kapatmak zorunda kalacağız." dedi.

20 yıl önce kurmuş olduğu tesise bugüne kadar 10 milyon TL harcama yaptığını söyleyen Deniz, "20 yıldan bu yana bu tesise 10 milyondan fazla yatırım yaptım. Bu nedenden dolayı amirlerimizden, sayın valimden, sayın genel sekreterden yardım beklemekteyim. İnşallah bu memleketi turizme kazandırmak için elimden ne gelirse yapmaya hazırım. Ancak bir destek olmadığı zaman her hangi bir şey yapamayız." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.