"Van Gölü Koruma Alanı" çerçevesinde toplantı yapıldı

"Van Gölü Koruma Alanı" çerçevesinde toplantı yapıldı

​Van Tarım İl Müdürlüğünde, "Van Gölü Koruma Alanı" konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Van Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Abdulkerim Yücel’in ev sahipliği yaptığı toplantıda, yakın zamanda gerçekleşen Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı ile Van Gölü Sempozyumunda ele alınan konulara değinilerek, mevcut durum ve bugüne kadar yapılan çalışmalar ele alındı.

Yücel, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Van Gölü’nün Türkiye için çok büyük bir değer olduğunu, konumu ve ekosistemi ile eşsiz olduğunu söyledi.

Yücel tarafından Van Gölü çevresinde yapılan tarımsal üretim konularında bilgilendirme yapıldı. Yücel, Van Gölü’nde inci kefali balıkçılığına yönelik, stok durumu, sürdürülebilir avlanma, koruma ve denetim konuları ile kaçak avcılıkla mücadele konularında bilgi verdi.

İldeki hayvancılık işletmelerinin mevcut durumları ve göl kıyısına mesafeleri konularına değinen Yücel, Van'da, bitkisel üretimde gereksiz kimyevi gübre ve pestisit tüketiminin son derece az olduğuna dikkat çekerek, bu konuda Van'ın şanslı olduğunu söyledi.

İl Müdürlüğü tarafından yer altı ve yer üstü su kaynaklarında yapılan nitrat kirliliği izleme çalışmalarının devam ettiğini ve bugüne kadar yapılan analizlerde herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını belirten Yücel, Van Gölü çevresinde yapılan tarımsal faaliyetlerin Van Gölü’ne etkileri konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine bilgi verdi.

Toplantıda, ilgili tüm kurum ve kuruluşların iş birliğinin önemine değinilerek, bundan sonraki tüm çalışmalarda iş birliğinin süreceği vurgulandı. Van Gölü’nün temiz bir şeklide geleceğe aktarılması yönündeki çalışmaların devam edeceği belirtildi.


"Van Gölü Koruma Alanı" çerçevesinde toplantı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.