Van Gölü’nden bir ceset daha çıktı

Van Gölü’nden bir ceset daha çıktı

​27 Haziran’da Van Gölü’ne açıldıktan sonra battığı değerlendirilen ve içinde 50-60 mültecinin olduğu tekneye henüz ulaşılamamışken, bugün Van Gölü’nde bir cesedin daha bulunmasıyla ölü sayısı 7’ye yükseldi.

Konuyla alakalı Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “27 Haziran Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan şahıslardan uzun süre haber alınamaması üzerine yapılan kayıp ihbarı neticesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığımızca havadan ve karadan tüm imkanlarımız seferber edilerek arama-tarama faaliyeti başlatılmıştır.” denildi.

Söz konusu arama-tarama faaliyeti sonucunda şu ana kadar yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen 7 kişinin cesedine ulaşıldığı, bölgede, havadan ve gölden tüm imkanlarla arama-tarama çalışmalarına çok yönlü şekilde devam edildiği belirtildi.

Ayrıca, basında çıkan "battığı değerlendirilen tekneye ulaşıldığı" yönündeki haberlerin asılsız olduğu, arama-tarama çalışmalarına ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.