Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu: "Kurallara uyulmasa risk kapıda"

Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu: "Kurallara uyulmasa risk kapıda"

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, pandemide henüz birinci dalganın içinde olunduğuna dikkat çekerek, kurallara dikkat edilmemesi durumunda riskin kapıda olduğunu belirtti.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Doç. Dr. Sünnetçioğlu, "Çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Şu an özel bir şey yapmamıza gerek yok. Vatandaşlardan tek isteğimiz kuralara uyulması, dün neleri yapıyorsak bugün de aynı şeyleri yapmaya devam edelim. Teması ne kadar azaltırsanız hastalık da daha az görülecektir." dedi.

Yeni tip Coronavirus'te özelikle yaşlıların ve kronik hastalıkları bulunanların bulaş riskinin yüksek olduğunu hatırlatan Sünnetçioğlu, “Sadece maske, mesafe ve ziyaretlerden kaçınılması gerektiğini belirtmemize rağmen, vatandaşlarımız kurallara uymuyor ve yaşlılarımız virüse yakalanarak can kaybı yaşıyorlar. Covid-19 enfeksiyonu risk faktörlerinde yaşlılar ilk sırada yer alıyor. Gençlerimiz üzerine düşen görevi yerine getirmeli, yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olan kişilere dikkat etmelidirler. Özellikle 65 yaş üstü kişilerde eşlik eden kronik bir hastalık olmasa bile fonksiyonel kayıplar yaşanabildiğini ve yaşla birlikte yaşanan bu kayıpların kişiyi hastalıklara karşı kırılgan hala getirdiğini belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

“55 yaş sınır kabul ediliyor”

Kronolojik yaş değerlendirmesinde 55 yaşın sınır kabul edildiğine dikkat çeken Sünnetçioğlu, “65-85 yaş üstündeki kişilerde eşlik eden kronik bir hastalık olmasa bile hem fonksiyonel kayıplar yaşanıyor hem de bağışıklık sistemi zayıflıyor. Ayrıca doğal bağışıklıkta hem de kazanılmış bağışıklıkta yaş ile birlikte zayıflama görülmektedir. Yaşlılarımıza sahip çıkalım. Onların huzur ve güven içinde bu süreci geçirebilmeleri için düğün, taziye ve benzeri ziyaretlerden uzak tutalım.” şeklinde konuştu

Sünnetçioğlu, “Altını önemle çizdiğimiz ‘kalabalık ortamlara girmeme’ uyarımızla çelişen bir duruma yol açmamalıdır. Hem sevdiklerimiz hem de kendi sağlığımız için alınacak önlemler çok önemlidir. Bu sayede riski sıfır olmasa da en aza indirmeye çalışmalıyız. Hastalığı hafif geçirebilecek olan gençlerin, kendileri için hayati tehlike olmasa bile, taşıyıcı olabilecekleri, hastalığı büyüklerine bulaştırma ve onların yaşamlarını riske atma ihtimalleri olduğunu unutmamaları gerekir. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Rehavete kapılmamalıyız. Pandemi sürecinde kurallara uyan vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyetler için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uymayanları uyaralım özellikle maske takma, hijyen ve sosyal mesafe koşullarını büyük bir titizlikle hayata geçirmeliyiz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler