Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu'ndan bayram uyarısı

Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu'ndan bayram uyarısı

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, bayramların ortak sevinçlerin ve duyguların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu belirterek, "Bu bayramda tokalaşmayacağız, uzaktan selamlaşacağız ve sabredeceğiz." dedi.

Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, "Bilindiği gibi Covid-19 salgınının Türkiye'deki ilk tespiti 2020 yıllının mart ayında gerçekleşmişti ve buruk bir Ramazan Bayramı geçirdik. Covid-19 salgınına karşı devletimizin mücadelesi sağlık çalışanlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin üstün fedakârlıklarıyla yürütülmektedir. Temasla yaygınlaşan virüs karşısında Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte Coronavirus (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni tedbirlerin alınması gerekmiş olup tam kapanma döneminde ilimiz genelinde kapsayacak şekilde tedbirlerin alınması konusunda bulaş riskine karşı hepimiz sorumluyuz." dedi.

Vaka sayılarında düşüşlerin yaşandığı bu günlerde, bayramın hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar açısından olumlu bir hava katacağını umut ettiklerini belirten Sünnetçioğlu, "O yüzden mutlaka maske ve mutlak mesafe kuralını uygulamamız gerektiğini unutmamalıyız. Mahalle, apartman ve sitelerde oturan vatandaşlarımızı uyarmak isterim; misafirliklerine ara vermemiz gerektiğini, bayramda da yüz yüze görüşme yerine telefonla, görüntülü olarak büyüklerimizi arayarak bayramlarını kutlamamızın daha doğru olacağını ve bu zor süreci elbirliğiyle en az hasarla atlatacağımızı tekrardan hatırlatmak isterim. Bu salgından hem ülke hem sağlık sistemi olarak refaha çıkacağımıza inanıyoruz. Sağlıklı günlere hep beraber döneceğiz inşallah. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler