Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu’ndan salgın ile mücadelede önemli uyarılar

Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu’ndan salgın ile mücadelede önemli uyarılar

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Coronavirus’le mücadele sürecinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Coronavirus ile mücadele çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ve vatandaşlardan da alınan tedbir ve önlemlere titizlikle uymalarını beklediklerini ifade ederek uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde tüm İlçelerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Covid-19 farkındalık çalışmaları yapıldığını belirten Sünnetçioğlu, “Coronavirus salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda kamu düzeni açısından uyulması gereken tedbirleri alıyoruz. Salgın ve bulaşın, toplum sağlığı riskini gözeterek sosyal izolasyonu sağlamak amacı ile sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “65 yaş üzeri vatandaşlarımız için özel çalışmalarımız bulunmaktadır”

Sünnetçioğlu, “Covid-19 hastalığı bilindiği üzere yaşlılar ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemektedir. Genç vatandaşlarımız ile birlikte yaşadıkları veya aynı ortamı paylaşmak durumunda kaldıkları için yaşlılarımız, enfekte olma riski ile daha fazla karşı karşıya kalmaktadır. Bu kapsamda alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı korumaya yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla; konuya özel hazırlanan afiş ve broşürler ile tüm ilçelerimizde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın daha fazla bulunduğu ( kahvehane, kıraathane, parklar, çay bahçeleri vb.) yerlerde dağıtılıp, konunun önemi hakkında sağlık personellerimizce bilgilendirme yapıldı. Ayrıca tüm resmi kurumlara, toplu taşıma araçlarına afiş ve broşürlerimiz asılmış olup, stant çalışması da yapılarak toplumsal farkındalığın arttırılmasını hedefliyoruz. Maskemizi her an yanımızda bulundurmakla değil takmak gerektiğini ve ilk günden beri bakanlığımızın açıklamış olduğu sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.