Van, İpekyolu Belediyesiyle güzelleşiyor

Van, İpekyolu Belediyesiyle güzelleşiyor

Van İpekyolu Belediyesi yaz ayları ile başlattığı yeni yol, asfaltlama başta olmak üzere fidan, çiçek dikimi ile çalışmalarına il ve ilçe merkezinde ara vermeden devam ediyor.

Van’ın yıllardır tanınan kahvaltıcılar çarşısı, ordu caddesinde yol ve kaldırım çalışmaları ve kentin değişik noktalarında yapılan çalışmalar halkın takdirini topluyor.

Van’ın uzun süredir sıkıntıların yaşandığı Şerefiye Mahallesinde Ordu Sokak’ta yapılan asfaltlama çalışmalarında sona gelindi. 250 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki yolun sıcak asfalt çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde denetleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yaz aylarıyla birlikte yeni yol, asfaltlama ve kilit taşı çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirterek, vatandaşların hayat standardını yükseltmeye yönelik çalışmalara belediyenin tüm imkânlarıyla devam edeceklerini vurguladı.

Öztürk’e çay ikramında bulunarak sohbet etme imkânı bulan vatandaşlar da çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirttiler.

"Ordu caddesi hizmete hasret kalmıştı"

Ordu caddesinin yıllardır böyle bir hizmet beklediğini ifade eden Veysel Taşdemir, yıllardır bu caddede esnaflık yapıyorum. Buranın kaldırımı sıkıntılı, yolu sıkıntılı kış ve son bahar aylarında bir alt yapısı olmadığı için nehir görevini yapıyor neredeyse ama bu yıl ilk çalışmalarda korkumuz caddenin öyle kalmasıydı, sonradan yapılan çalışmalar ile ordu caddesi şekillendi, sokak ışıkları ve orta şeritte fidan dikimiyle daha güzel bir hale geldi. Ordu caddesi yıllardır böyle bir hizmete hasret kalmıştı, İpekyolu belediyesine teşekkür ederiz." dedi.

"Daha fazla ışık saçan ampuller kullanılırsa daha iyi olur"

Esnaf Nurullah Kaburak, "İpekyolu belediyesine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Güzel çalışmalar yapıyorlar sokağımızın ihtiyacı olan bir çalışma değişik parke kilit taşı kullanmalarıyla, orta şeritte fidan ve çiçeklerle süslemeleriyle güzel bir işçilik çıkarıyorlar, sokak ışıkları güzel ama sokak ışıkların da daha fazla ışık saçan ampuller kullanılırsa daha iyi olur. Gece bu ışıklar caddeye fazla etki etmiyor. Van’ın çoğu yerinde çalışmalara tanık oluyoruz. Bu da belediyenin çalıştığını gösteriyor. Keşke yıllar önce yapılsaydı, yıllardır yollarımız toz ve toprak, dışarıya ürün dizemiyorduk. Araçlar sabah akşam park halindeydi. Şimdi alışverişini yapan araç tekrar çıkıyor ve Van’ın merkez camisinin Ordu Caddesi'nde olması hasebiyle olması gereken güzel bir çalışma oldu. Belediyenin çalışmalarının devamını diliyorum." diye konuştu.

"Kahvaltıcılar sokağı yeni yüzüyle daha güzel"

Van’ın yıllardır tanınan kahvaltıcılar sokağının yeni yüzüyle daha güzel olduğunu söyleyen Mehmet Kayhan, şu sözleri kaydetti:

"Van Peynirciler Çarşısı tarihinde ilk defa böyle bir çalışmayla karşılaşıyor. Çok güzel parke taşları, ışıklandırmalar, gölgelikler, süslendirme çalışmaları ile halkı bu sokağa çekiyor. Bu, İpekyolu belediyesi tarafından yapılan bir çalışma ve Van’ın birçok yerinde çalışmalar görüyoruz. Özellikle yıllardır toz toprak olan mahallemin yollarını asfalt yapıyorlar, daha önce ki yıllarda kaç defa müracaatlarda bulunmuştuk, yapılmamıştı yeni gelen belediye başkanına hiç talepte bulunmadık ama yollarımız yapılıyor ve caddelerimiz güzelleşiyor. Bunun için Allah yapanlardan razı olsun, hizmet veren İpekyolu Belediyesine teşekkür ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.