​Van İpekyolu’nda okullar çocuk ve gençlere müjdelerle açılıyor

​Van İpekyolu’nda okullar çocuk ve gençlere müjdelerle açılıyor

​Van İpekyolu Belediyesi, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı için çocuk ve gençlere yönelik mevcut projelerine yenilerini ekliyor.

İpekyolu Belediyesi, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı için çocuk ve gençlere yönelik mevcut projelerine çeşitli alanlar ekleyerek keyifli bir eğitim-öğretim yılını çocuklara sunuyor.

​İpekyolu Belediyesi tarafından ilk orta ve lise çağlarındaki 200 bin çocuk ve gence şişme oyun parkı, kırtasiye yardımı, spor, sanat, eğitim, meslek kursları, sinema, tiyatro ve canlı müzik hizmeti veriliyor.

Yaz ayları boyunca 3 bin çocuk, genç ve kadın vatandaşlara Karadeniz, Urfa, Mardin kültür gezileri, yine 3 bin kadın ve çocuklara birçok alanda kurs faaliyetini ücretsiz olarak vatandaşlara sunuluyor.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında da gerek içerik gerekse çeşitlilik açısından zengin projelerle çocuk ve gençlerin olacak.

Projeler dâhilinde, ilk aşamada okulların açılması ile birlikte toplamda 5 bin adet kırtasiye malzemesi setinin dağıtımı yapılacak. Okul çantası, kalemlik, kalemtıraş, silgi, pastel boya, kurşun kalem, kırmızı kalem, çizgili defter, kareli defter, resim defteri, yapıştırıcı, makas gibi öğrencilerin temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan kırtasiye setler İpekyolu belediyesi ekipleri tarafından en hızlı şekilde okullara dağıtılacak.

İkinci aşama ise, Spor malzemesi ve teçhizatlarının dağıtımı olacak. Bu kapsamda da ilçedeki 173 okulun tamamında ücretsiz olarak basketbol, voleybol, futbol topu, antrenman formaları, badminton raketi ve toplarının yanı sıra ihtiyaç tespit edilen okulların basketbol potası, futbol kalesi, voleybol direği ve filesi hediye edilecek.

İpekyolu Belediyesi’nin eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek bir diğer önemli projesi ise “Gök Bilimciler”. Yıl boyunca 100 bini aşkın çocuk ve gence ulaştırmayı hedeflediği “Gök Bilimciler” projesi ile evrenin büyüklüğü, uzay, güneş, gökyüzü, gezegenler gibi kavramları çocuk ve astronomiye ilgi duyan gençlere somutlaştırarak öğretmek hedefleniyor. Proje çocuk ve gençlere sağladığı astronomi bilgisinin yanı sıra çeşitli film ve görseller ile bilimi ve sanatı eğlenceli bir hale getirecek.

Yıl boyunca sürecek ve yaz ayları boyunca büyük ilgi gören bir diğer proje ise “Oyun Avcıları”. Proje ile yaklaşık 3 bin çocuk ve gencin inşaat, aşçılık, arkeolog, itfaiyeci, doktor, astronot, polislik, çiftçilik bankacılık gibi meslek oyunlarıyla buluşarak özgüven sahibi olmalarının yanı sıra meslekleri tanıyarak, yaratıcı düşünmeyi öğrenirken aynı zamanda eğlenmeleri hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürüttüğü projelerinde, geleceğin teminatı olan çocuk ve gençleri önemseyerek daha iyi eğitim almalarına ve daha sağlıklı oyun ortamlarında yetişmelerine imkân sağlayacak benzer çalışmalarına yıl boyunca devam edecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.