Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

​Van'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarının son günü ziyaretçi akınına uğradı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Van Kitap Fuarı" vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

13 Aralık'ta Fuar Kongre Merkezinde kapılarını açan "Van Kitap Fuarı"nı, 7'den 70'e her yaştan vatandaş ziyaret etti. Fuara katılan kitapseverler, aldıkları kitapları da yazarlarına imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Geçen yıl yaklaşık 250 bin kişinin katıldığı Van Kitap Fuarında bu yıl daha fazla katılımcının katıldığı tahmin ediliyor.

Pınar Yayınları sorumlusu Ahmet Hayta, fuara ikinci defa katıldığını ve ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

Ahmet Hayta, "Van'daki kültürel aktiviteler konusunda takdire şayan bir katılım var. Geçen yıla kıyaslandığında bu sene düşük diyorlar ilginin ama ben kendim yoğunluktan çok memnunum. Birçok Vanlının buraya ziyarete geldiğini düşünüyorum. Cuma hutbesinde dahi hocalarımız ilim tahsili konusunu ele aldılar. Bu konuda rehberlik ettiği için fuarın ziyaret edilmesi hususunda uyarıda bulundular. Hayli sıcak bir ilgi ve yoğunluk var. Fuar için başarılı ve yüksek performans söz konusu. Doğunun incisi olarak nitelendirdiğimiz Van'da halkın göstermiş olduğu ilgi mutlu ediyor Van'ı gezmek bana mutluluk veriyor." dedi.

Olimpia yayınları standı görevlisi Cemal Gürdal ise fuar hakkındaki düşüncelerini şöyle anlattı:

Doğu Anadolu'nun en büyük kitap fuarında Olimpia yayınlarını temsilen buradayım. Tekrar Van'da olmaktan çok mutluyum. Tüm Vanlılara ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Van halkı, bölge halkı yine bize büyük ilgi gösterdiler. Biz de onlar için elimizden gelen en uygun şartlarda kitaplarımızı sunmaya gayret ettik.

Kamuran Karaman adlı vatandaş ise düzenlenen Van Kitap Fuarı'na geldiğini çocuklarla gayet eğlenceli vakit geçirdiğini belirterek fuarında çok kalabalık ve güzel olduğunu söyledi.

Aydın Özgökçe adlı ziyaretçi, "Kitap Fuarı'nın bölgemiz ve şehrimizde açılmasına vesile olan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Böyle güzel fuarların açılması Van için, bölgemiz için, Yüzüncü Yıl Üniversitesi için gayet iyi ve çok güzel onlara çok teşekkür ediyoruz. Böyle programları devamının gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.


Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Van Kitap Fuarı büyük ilgi gördü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.