Van OSB Yönetimi toplantısında Kapıköy Gümrük Kapısı konusu ele alındı

Van OSB Yönetimi toplantısında Kapıköy Gümrük Kapısı konusu ele alındı

Toplantıda, özellikle Covid-19 pandemisinden bu yana İran ile Van arasındaki Kapıköy Gümrük Kapısının kapanması ve bunun beraberinde getirdiği sıkıntılar ele alındı.

İl bazında yaşanan sorun ve sıkıntıların dile getirildiği toplantıda, Kapıköy Gümrük Kapısının kapalı kalmasının ticareti ve alışverişi nasıl bir çıkmaza sürüklediği dile getirildi. Bu sorunun çözümü için ilin tüm sorumluluk sahiplerinin bir an evvel ortak bir irade ortaya koymalarının gerekliliği dile getirildi.

Toplantıda konuşan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ülkenin her tarafına, turizm seyahatlerinde ve yurt dışı turist akışında herhangi bir sıkıntının olmadığı bir dönemde Van’ın can damarı, esnaf ve tüccarın ekmek kapısı olan Kapıköy Gümrük Kapısının halen kapalı olmasının herkesi zor durumda bıraktığını belirtti.

Aslan “Tüm paydaşlar olarak ortak arzumuz, insanlarımızın sağlığını korumak, hastalığın yayılımını önlemek adına tüm sıkı tedbirlerin ve önlemlerin alınarak sınırlı sayıda da olsa bir misafir akışının sağlanmasıdır.” dedi.

“Çevre yolu sorunu kentimizi olumsuz yönde etkilemektedir”

Van’da yıllardır devam eden bir çevre yolu sorununun olduğunu ve bu sorunun ilin tüm yapısını, gelişimini etkilediğini dile getiren Aslan, “Kentin imarından tutun, yapılaşmasına, yeni yollar, caddelerden tutun sosyal ve sportif rekreasyon alanlarına, ticaretinde turizmine kadar her bir faaliyetini etkilemektedir. Neredeyse ülkemizde birçok ilçe bile çevre yoluna kavuşmuşken, ülkenin en büyük, ticari ve üretim kapasitesi olarak en güçlü, stratejik ve politik konumu ile ülkenin cazibe merkezlerinden biri olan ilimizde hala çevre yolu sorunun çözülmemesi bizleri hayal kırıklığına sevk etmektedir.” İfadelerini kullandı.

“Arzumuz Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması ve çevre yolu sorunun çözülmesidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a yapacağı ziyarette olumlu adımların atılacağını umut ettiklerini belirten Aslan, şunları söyledi:

“31 Ekim Cumartesi yani yarın İlimizi ziyaret edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Van ilinin tüccarı, sanayicisi, esnafı, turizmcisi ve taciri olarak talebimiz ilimizin can damarı ve esnafımızın umut kapısı olan Kapıköy Gümrük Kapımızın kontrollü olarak ziyaretçi girişine izin verilmesidir. Çevre yolumuzun bir an evvel bitirilmesi yönünde bir irade ortaya konulmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüce gönüllülüğünün şahidiyiz. Fakire fukaraya yaklaşımını biliyoruz, işsize aşsıza bakış açısının tanığıyız, zordaki esnaf ve tüccarın sıkıntılarına olan duyarlılığını her zaman izlemişizdir. Bizim de Van esnaf ve tüccarı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz, sosyal ekonomik ve gelişmişlik endekslerinde ülke ortalamasının çok çok altında olan ilimize pozitif bir yaklaşım sergilemeleridir. Şimdiden ilin ve ülkenin üretim ve istihdam merkezinin Van OSB’nin Yönetim Kurulu ve Sanayicisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza İlimize hoş geldiniz diyoruz.” 


Van OSB Yönetimi toplantısında Kapıköy Gümrük Kapısı konusu ele alındı

Van OSB Yönetimi toplantısında Kapıköy Gümrük Kapısı konusu ele alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.