Van Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, hastanelerdeki hizmetleri yerinde inceledi

Van Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, hastanelerdeki hizmetleri yerinde inceledi

İl Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, hiçbir sağlık tesisinde tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman eksiğinin olmadığını söyledi.

Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, dünyada ve ülkemizde salgına sebep olan Covid-19 virüsü nedeni ile acil servis, yoğun bakım ve yatan hasta servislerini gezerek çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Tüm hastaların taleplerini dinleyen Sünnetçioğlu, bu sürecin atlatılması hakkında hastalara bilgi verdi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sağlık çalışanlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sünnetçioğlu, hizmet akışına yönelik taleplerini aldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Coronavirus salgını nedeni ile koruma tedbirleri çerçevesinde kentte hizmet veren tüm sağlık kuruluşları ve Üniversite Hastanesinde her türlü tedbirin en üst düzeyde alınarak uygulanmaya konulduğunu belirtti. Ayrıca hiçbir sağlık tesisinde tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman eksiğinin olmadığını söyledi.

“Tedavi çalışmaları tüm sağlık kuruluşlarımızda yapılmaktadır”

Sünnetçioğlu, “Sağlık Bakanlığı’mızın pandemi planına uygun hareket edilerek her türlü koruma ve tedaviye yönelik çalışmalar tüm sağlık kuruluşlarımızca yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tüm kamu ve özel hastanelerimizde yapılan muayeneler neticesinde Covid-19 yönünden semptomları görünen kişiler, olası vaka olarak değerlendirilip tek kişilik odalarda izole edilmekte ve alınan numuneler üzerinde Halk Sağlığı laboratuvarımızda çalışılmaktadır. Sonucu kesinleşen hastalar pandemi hastanesi olarak belirlenmiş olan hastanelerimizde yatırılarak tedavileri yapılmaktadır. Bu hastaların yakın temaslıları da 14 gün evlerinde karantinaya alınarak, günlük olarak semptomları yönünden takipleri ekiplerimizce yapılmaktadır. Evde gözlem altında olan yakın temaslı hastalarımızdan Coronavirus belirtisi görünenler 112 aracılığı ile uygun koşullarda hastaneye nakilleri yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığımız tarafından sesli, yazılı ve görsel iletişim araçları kullanılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmekte ve Coronavirus’ten korunmak adına alınan ve uyulacak kurallar kamu ile paylaşılmaktadır.” dedi.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten Sünnetçioğlu, “Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçten yakın temaslı olarak tespit edilen kişilerin 14 günlük ev izolasyonuna uymaları ve diğer vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını arzu etmekteyiz. Bu mücadeledeki en etkin yol izolasyon kurallarına uymak ve evde kalarak yakın temastan kaçınmaktır. Bizler sizin sağlınız için hastanedeyiz, sizde sevdikleriniz ve bizim için evde kalın.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


Van Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, hastanelerdeki hizmetleri yerinde inceledi

Van Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, hastanelerdeki hizmetleri yerinde inceledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.