Van SDİ: 15 Temmuz direnişi, darbe seviciler için bir kırılma noktası olmuştur

Van SDİ: 15 Temmuz direnişi, darbe seviciler için bir kırılma noktası olmuştur

15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen direnişin, darbelerle anılan Türkiye siyasi tarihi açısından bir milat olduğunu belirten Van SDİ Sözcüsü Cevdet Arvas, bu direnişin darbe destekçileri açısından kırılma noktası olduğunu söyledi.

Van'da faaliyet yürüten 54 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, darbeleri tel'in etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Verenel Derneği Van Temsilciliğinde, Van SDİ Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ve buna karşın zaferle neticelenen halkın direnişinin üzerinden 4 yıl geçtiği hatırlatıldı.

Arvas; "Darbe haberlerinin yayıldığı ilk andan itibaren darbecilere karşı meydanlara çıkan ve sonuna kadar terk etmeyen VAN SDİ (Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi) bileşenleri olarak bir kez daha bu girişimi tel'in ediyor ve halkın zaferini kutluyoruz. Bununla birlikte toplumumuzun bir daha bu tür girişimlerle yüz yüze kalmamasını temenni ediyor, Türkiye'de bir gelenek haline gelen darbe kültürünün tamamen kalkması için kalıcı tedbirlerin alınması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

"15 Temmuz, darbeye karşı direniş, darbe seviciler açısından kırılma noktası olmuştur"

15 Temmuz darbe girişiminin, egemen güçlerin açık desteği ve yerel işbirlikçilerinin taşeronluğunda ülkenin geleceğini ipotek altına alma girişimi olduğunu dile getiren Arvas, "Bu girişimin asıl amacı küresel emperyalizmin özelde Türkiye'de, genelde İslam coğrafyası üzerinde egemenliğini sağlamak ve muhkem hale getirmekti. Ancak Müslüman halkın ortaya koyduğu tarihi direniş, bu planları boşa çıkarmış, darbecilerin gerçek yüzlerinin tanınmasına imkân sağlamıştır. Yapılan ihanet girişimine karşı minarelerden yükselen salâlar, bütün farklılıkları ile insanımızı cihad ve şehadet aşkıyla meydanlarda yekvücut olarak toplamıştır. Egemen güçler ve işbirlikçilerinin ülkemiz üzerindeki emelleri, Allah'ın yardımı ve halkın destansı direnişi neticesinde gerçekleşmemiştir. Hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması, darbelerle anılan Türkiye siyasi tarihinde darbe seviciler açısından önemli bir kırılma noktası olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Sivil Toplum Hareketinin gücü asla azımsanmamalıdır"

15 Temmuz darbe girişiminde STK'ların darbeye karşı ciddi bir direniş gösterdiklerini belirten Arvas, şunları söyledi:

"15 Temmuz direnişi bir kez daha göstermiştir ki bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Sivil Toplum Hareketlerinin gücü asla azımsamamalıdır. Darbeci zihniyetle her zeminde mücadele haklı ve anlaşılır olmakla birlikte bu mücadele sırasında olası mağduriyetlerin de önüne geçilmelidir. Tarihimizden tecrübeyle sabittir ki dünyada nerede bir darbe yapılmışsa sadece siyasete ve yönetenlere yapılmamıştır. Darbelerin asıl hedefi, millettin birliği ve beraberliği olmakla beraber ekonomik olarak ülkeyi zayıflatmak, kendi çıkarlarına hizmet etme durumuna getirmektir. Ülke düşmanlarına uşaklık yaparak onur kazanacaklarına inananlar, her dönemde zilleti tadacak ve onları tutan maşalar da her zaman kırılacaktır."

İLKHA
Van SDİ: 15 Temmuz direnişi, darbe seviciler için bir kırılma noktası olmuştur

Van SDİ: 15 Temmuz direnişi, darbe seviciler için bir kırılma noktası olmuştur

Van SDİ: 15 Temmuz direnişi, darbe seviciler için bir kırılma noktası olmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.