Van SDİ: Annelerin çığlığına suskun kalmayalım

Van SDİ: Annelerin çığlığına suskun kalmayalım

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocukları için eylem yapan annelere destek açıklamasında bulundu.

Dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı yapılan açıklamayı Van SDİ dönem sözcüsü HAKSİAD Van İl Başkanı Cevdet Arvas okudu.

Annelerin acısını anladıklarını ve bu annelerin acısına ortak olduklarını belirten Arvas, "Annelerin bu acısı hiçbir siyasi hesaba karıştırılmaksızın desteklenmeli,  sahip çıkılmalı. Bölgemizde uzun zamandan beridir örgütün başvurduğu silahlı çatışma yöntemi nedeniyle, örgüt saflarında çatışmalarda veya iç infazlarda bugüne kadar ölen, öldürülen, kaybolup haber alınamayan gençlerin sayısı on binlerle ifade edilmektedir. Bunların önemli bir kısmı çocuk denecek yaştadır." dedi.

"Unutmamalıyız ki annelerin ağıtları üzerinden bir zafer, bir düzen kurulamaz." diyen Arvas, "Anadolu da yaşamak bir nimet olduğu gibi bir külfetinin de olduğunu hep beraber görüyoruz. Kadim geçmişi ve kültürü olan bu topraklar da imtihanımızı zorlaştırmamalı tersine kolaylaştırmalıyız. Bu anlamda analar ağlamamalıdır. Sorunlarımızı, beklentilerimizi meşru zeminlerde aramanın dışında bir seçeneğe sahip değiliz. Siz çocuklarınızın sizden ayrılmasını ister misiniz? Bile bile evladınızın  aynı yaşam koşullarına gitmesine, ölüme yürümesine göz yumar mısınız? Hangi çocuk anne ve babasının izni ve kabulü ile dağa çıkabilir, henüz 13-14 yaşındaki hangi çocuğa anne ve babası dağa çıksın diye izin verir. Bu çocukları Emperyalistlere kurban vermekten artık vazgeçin. Silahların gölgesindeki durum her kesime zarar vermektedir. Tüm bu acıları dindirmenin ve bölgenin sorunlarının çözülmesinin yolu başta PKK terör örgütünün  tasfiye edilmesi ve çözümler için ortak zeminler oluşturulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Arvas, açıklamanın sonunda Dün Diyarbakır Kulp ilçesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için de başsağlığı, yaralılar için de acil şifa temennilerinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.