Van SDİ: Gezgin Fest'in görüşme taleplerini kabul etmedik

Van SDİ: Gezgin Fest'in görüşme taleplerini kabul etmedik

Van SDİ, geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinde Gezgin Fest yetkililerinin kendileriyle görüştüğüne ilişkin çıkan haberleri yalanlayarak görüşme taleplerini reddettiklerini belirttiler.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ), Gezgin Fest yetkililerinin kendileriyle görüştüğüne ilişkin çıkan haberleri yalanladı.

Yapılan açıklamada halkın gelenek, görenek, kültür, inanç ve değerleriyle örtüşmeyen etkinliklerin yapılmaması gerektiğine vurgu yapılarak “Son zamanlarda ne yazık ki Van halkının iradesini hiçe sayarak bazı çevreler tarafından para kazanmak hırsıyla halkın gelenek, görenek, kültür, inanç ve değerleriyle örtüşmeyen etkinliklerin yapılması ile ilgili girişimler maalesef hız kazandı. Sözde Van’ı dünyaya tanıtmaya yönelik bu girişimlerin, sanki Sivil Dayanışma İnisiyatifi'miz ve diğer bazı STK’lar tarafından bazı hassasiyetlere dikkat edilerek uygulanmasına müsaade edildiği gibi bir algı oluşturulmaya çalıştırılmıştır. Şu net olarak anlaşılmalı ki, festival adı ile gençlerimizin zihin kodlarıyla oynamaya çalışılan bu girişim ile alakalı İnisiyatifimizle görüşme talep edilmiş, bu görüşme talebi bir daha görüşülmemek üzere reddedilmiş ve dolayısıyla herhangi bir kesim, firma ya da kişi ile görüşülmemiştir. Başta Van SDİ olarak biz STK’lar, Van’da bulunan birçok diğer STK ve toplumsal hassasiyete sahip tüm insanlar tarafından keskin bir dille yapılması planlanan festivalin iptalini istemiştir ve benimsenmediği için de bu girişim ile ilgili iddia edildiği üzere herhangi bir tavsiyede de bulunulmamıştır.” denildi.

"Van halkı gelenek, görenek, inanç ve değerlerini koruyacaktır"

Anne ve babalara çağrıda bulunulan açıklamada, “Bizler Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak 'Önce Toplumsal Değerlere Saygı' anlayışıyla ilimizin turizm ve ekonomisine katkı sunacak her etkinliğe taraftar olduğumuzu daha önce de ifade ettik ve ifade ediyoruz da. Hiç kimsenin özel hayatına müdahale etme gibi bir düşüncemiz olmadığını, kutuplaşmaya yol açacak her türlü faktörden uzak durmamız gerektiğini, toplumsal ahlaki çöküntüyü yaşamadan toplumsal birlikteliği önemsediğimizi vurgulamak isteriz. Her anne-babanın el bebek, gül bebek yetiştirip büyüttüğü yavrucaklarımızı her türlü kötülükten uzak tutmak festivali düzenlemek isteyen kesimler dâhil hepimizin görevidir. Çünkü hiçbir anne-baba çocuğunun sabahlara kadar cinsiyet farkı gözetmeksizin aynı çadırda kalmasını, sabahlara kadar içki içmesini ve her türlü iğrençliği yaşamasını istemez. Dolayısıyla buradan yeniden belirtmiş olalım ki; inançlarımızı görmezden gelerek, açık alanda ve aleni bir şekilde içki, ahlaksızlık ve değerlerimizin değersizleştirildiği her türlü kötülüğün icra edildiği bu ve benzeri çirkinliklere tüm gücümüzle karşı duracağımızı ve hiç kimseyle uzlaşılan bir noktanın olmadığını tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Umuyoruz ki Van halkı gelenek, görenek, inanç ve değerlerini koruma adına üstüne düşeni yapacak, hiçbir anne-baba çocuğunu bu festivale göndermeyecek, bu topraklar üzerinde bu çirkinliklere müsaade etmeyecektir. Konuyla ilgili iptal ısrarımızı yeniden dillendirmek ve icrasını engellemek için önümüzdeki günlerde kitlesel bir basın açıklaması daha yaparak tüm Van halkına bu girişimin aile hayatımız, inanç ve kültürel değerlerimiz üzerindeki olumsuz etkileri anlatılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.