Van Tuşba'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Van Tuşba'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Van'ın Tuşba ilçesinde, geçirdiği iş kazası sonucu 2 ayağı tutmayan ve 5 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Fikri Ataş (50) için yaşadığı binaya belediye tarafından asansör yaptırıldı.

Yaklaşık 5 yıl önce, çalıştığı inşaatta geçirdiği iş kazasında engelli duruma düşen ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak evde geçiren Fikri Ataş, yaşadığı 4 katlı binada asansör olmaması nedeniyle adeta eve mahkûm oldu.

Maddi durumu iyi olmadığı için yıllardır yaşamını 4 duvar arasında geçirmek zorunda kalan Ataş'ın yaşadığı 4 katlı binaya Tuşba Belediyesi tarafından asansör yaptırıldı.

"5 yılım 4 duvar arasında geçti"

Coronavirus tedbirleri kapsamında "Evde Kal" çağrılarının yapıldığı şu günlerde, birçok kişi 2 günlük yasağa bile dayanamayıp kendini sokağa atarken, 5 yıldır yaşamını 4 duvar arasında geçiren 4 çocuk babası Ataş, Tuşba Belediyesinin kendisine verdiği sözü yerine getirerek belediye ekiplerince asansörün kurulduğunu ifade etti.

Sık sık Belediye Başkanı Salih Akman ve ekibine dua eden Ataş, "Çoluk çocuğun sırtında aşağıya inmek ve çıkmak çok zor oluyordu. Bu yüzden yaklaşık 5 yıldır yaşamım 4 duvar arasında geçti. Asansör yapıldıktan sonra kendimi daha iyi hissediyorum. 5 yıldır dört duvar arasında yaşıyordum." dedi.

"Biz sadece görevimizi yaptık"

Evinde ziyaret ettiği engelli Ataş'ın rahat bir şekilde dışarıya çıkmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Akman, "Aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Yeter ki gönüllerde engel olmasın. Bir yerel yönetici olarak her vatandaşımızın derdine ortak olmak ve sıkıntısını gidermek zorundayız. Siz de bir vatandaşımız, bir kardeşimizsiniz. Biz sadece görevimizi yaptık. Sizlerle ilgilenmek bizlerin görevidir. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Asansörün yapılması ile birlikte büyük bir mutluluk yaşayan Fikri Ataş ise hiç kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan asansör ile 4 katlı evinden inerek tekerlekli sandalyesiyle rahat bir şekilde sokağa çıktı.


Van'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Van'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Van'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Van'da engelli vatandaş için binaya asansör yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.