Van Umut Kervanı kurban kesimi gerçekleştirdi

Van Umut Kervanı kurban kesimi gerçekleştirdi

​Van Umut Kervanı Derneği, her bayram olduğu gibi bu yılda toplu kurban kesimi gerçekleştirdi.

Van Umut Kervanı Derneği, üye ve gönüllülerinin katılımıyla kurban kesimini gerçekleştirdi. 

Şahbağı Mahallesi'nde bulunan kurban kesim merkezinde son teknoloji makinalar ve hijyenik ortamda gerçekleştirilen kesimler sonucu etler dağıtıma hazır hale getirildi.

Yaptıkları hayır faaliyetiyle ilgili bilgi veren Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, "Van Umut Kervanı olarak yaklaşık on beş yıldır kurban organizasyonu yapmaktayız. Bu yıl da Rabbim nasip etti bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bugün 15 tane büyükbaş, 22 tane de küçükbaş olmak üzere toplamda 37 kurbanlığımızı kestik. Bunları bugün içerisinde dağıtıma hazır hale getirip muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah’ın izniyle binden fazla aileye biz et yardımında bulunacağız. Bu vesile ile bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

Öte yandan kurbanlarını Van Umut Kervanı derneğine bağışlayan hayırseverler, organizasyondan memnun olduklarını ve herkesin bu şekilde kurbanlarını kesmelerini tavsiye ettiler.

IHO EBRAR Van’da kurban kesimi yaptı

Merkezi Hollanda’da olan IHO EBRAR da Van Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Van’da 7 adet küçükbaş kurbanlık kesimi gerçekleştirdi.

IHO EBRAR adına vekaleten kesilen kurbanlar hakkında bilgi veren Sabri Yıldırım; “Merkezi Hollanda'da olan IHO EBRAR, bu sene Van’da kurban kesimi gerçekleştirdi. 7 tane kurban vekaleti alıp kesim işlemlerini gerçekleştirip yoksul ailelere dağıtımını yaptık. Rabbim IHO EBRAR ve bağışçılarından razı olsun." dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.