Van Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Van Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Van Umut Kervanı, eylül ve ekim ayları içerisinde 549 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunduğunu duyurdu.

Van Umut Kervanı, eylül ve ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı. 2 ay içerisinde 549 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 40 bin 555 TL tutarında yardımda bulunduklarını açıklayan Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Van Umut Kervanı olarak yardımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Yıldırım; “Umut Kervanı olarak her ay düzenli olarak muhtaç ailelerimize yardımda bulunuyoruz. Allah nasip etti eylül ve ekim aylarında da bu yardımlarımız devam etti. Bu aylarda önümüzün kış olması hasebiyle kışlık giyim yardımı yaptık. Eylül ayı ortalarında 243 ailemize 24 bin üç yüz lira değerinde giyim yardımı yaptık. 117 ailemize 4 bin üç yüz lira değerinde 10’ar kilogram un yardımında bulunduk.  Kırtasiye sezonu olması hasebiyle 28 öğrencimize 2 bin 847 lira değerinde kırtasiye yardımında bulunduk. Umut Kervanı olarak yaklaşık üç yıldır her ay düzenli olarak 40 ailemize ekmek yardımında bulunuyoruz. Kendilerine ekmek fişi veriyoruz, gidip fırında günlük olarak taze ekmek alıyorlar. Bu bağlamda iki ayda 58 ailemize 6 bin 290 adet ekmek yardımında bulunmuş olduk. Üç yetim ailemize 1900 lira nakit yardımını kendilerine ilettik. Toplamda 549 ailemize 40 bin 555 lira değerinde ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk.” dedi.

“Kış Mevsiminde Muhtaç Aileleri Unutmayalım”

Yıldırım, “Biliyorsunuz önümüzde kış mevsimi var. Nasip olursa bot ve mont yardımında bulunmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte yakıt ihtiyacı olan ailelerimiz var. Kömür, odun ve soba ihtiyacı olan ailelerimiz var. Bizlere yardımcı olmak isteyen hayırseverlerden ve esnaflardan yardım talep ediyoruz. Bize destek veren yardım hayırseverlerden ve esnaflardan Allah razı olsun diyoruz. Onların vermiş oldukları yardımları muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Kendileri yardımlara devam etsinler, yardımları esirgemesinler. Gelsinler birlikte gidip aileleri görelim birlikte yardımları ulaştıralım.  Rabbim yaptıkları ve yapacakları yardımlardan dolayı kendilerinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.