Van Valiliği: PKK'den kopmalar ve kayıplar arttı

Van Valiliği: PKK'den kopmalar ve kayıplar arttı

​Van Valiliği, PKK'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik son dönemde yapılan yoğun istihbari çalışmalar ve icra edilen operasyonel faaliyetler neticesinde PKK'den kopmaların ve kayıpların arttığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, örgüt içerisinde işkence ve öldürmelerin başlamasıyla birçok örgüt mensubunun, aynı akıbeti yaşamamak için örgütten kaçarak ya güvenlik güçlerine teslim olduğu ya da yurt dışına çıktığı belirtildi.

"İşbirlikçiler deşifre edildi"

Bölgede yaşayan göçerler ve vatandaşlarla irtibatı kopma noktasına gelen örgütün bu durumu, örgüt içerisinde moral ve motivasyon açısından çöküntü meydana getirdiği belirtilen açıklamada, "PKK mensuplarından ele geçirilen dokümanlardan ve öz eleştiri raporlarından da önemli bilgiler elde edilmiştir.

Örgüt mensuplarının kendi içinde sorgulama ve hesaplaşmaya başladığı, PKK'ye karşı güvenlik güçleri tarafından yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, sözde lider kadrolar başta olmak üzere ağır kayıplar veren örgütün, kendi başarısızlıklarının faturasını sözde alt kadrolara yüklediği belirlenmiştir.

Örgüt içerisinde faaliyet yürütürken işbirlikçilerden her türlü yardımı alan örgüt mensupları, teslim olduktan sonra kendilerine yardım ve yataklık eden kişileri deşifre etmiştir." denildi.

"Para trafiği kesilmiştir"

Açıklamada, "İşbirlikçilere yapılan operasyonlar ve tutuklamalardan dolayı örgüte yakın olan vatandaşların örgüt mensuplarına güvenleri kalmamıştır.

Son dönemde terör örgütünün uyuşturucu ticareti ile bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik yapılan başarılı operasyonlar neticesinde; PKK/KCK terör örgütünün ve BTÖ mensuplarının finansmanına ağır darbe vurulmuş, örgütün para trafiği kesilmiştir.

Terör örgütü mensupları, başarısızlıklarını üst kadrolarına bildirirken, önceki dönemde iş birliği içerisinde olan bazı vatandaşları ajanlıkla suçlayarak, böylece daha önce iş birliği içerisinde olup deşifre olmamış işbirlikçilerine de gözdağı vermeye çalışmaktadır.

Gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde; örgütün hedeflediği eylemleri gerçekleştiremediği, eleman ve işbirlikçi temin edemez hale geldiği, lojistik kanallarının tamamen kesildiği teslim olan ve yakalanan örgüt mensuplarının ifadelerinden anlaşılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.