Van Valiliğinden seyahat izin belgesi açıklaması

Van Valiliğinden seyahat izin belgesi açıklaması

​İçişleri Bakanlığı tarafından, yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin yayımlanan genelge ile şehirlerarası otobüs ve minibüs gibi ticari araçlarla yapılacak seyahatler, valilik iznine bağlanmıştır.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

"Genelge kapsamında, tüm vatandaşların bulundukları şehirde kalmaları esas olup, Seyahat İzin Belgesi sadece aşağıdaki kişilere verilecektir.

1-) Tedavi ihtiyaçlarından dolayı doktor kararıyla il dışına sevk edilenler.

2-) Birinci derece yakınları vefat edenler veya ağır hastası olanlar.

3-) Özellikle son 15 gün içerisinde Van'a gelmiş olup kalacak yeri bulunmayanlar.

4-) Ticaret erbabı olup ticari işlerinden dolayı seyahati zorunlu olduğuna dair üyesi olduğu meslek odasından belge getirenler.

5-)Vatandaşlarımız, seyahat izin belgesini, Van Merkez (İpekyolu, Edremit, Tuşba) ve Erciş'te otogarlarda oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından, diğer ilçelerde kaymakamlıklardan alabileceklerdir.

6-)Seyahat izin belgesi olmadan yolculuk yapanlara ve seyahat belgesi olmayan kişileri yolcu olarak kabul eden araç sahiplerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince idari ve adli işlem yapılacaktır.

7-)Uçak ile yolculuk yapacak vatandaşlarımız Van Ferit Melen Havaalanı'nda kurulan ve 24 saat esasına göre çalışmakta olan Başvuru Masasından doğrudan başvurarak veya 0(432) 227 00 06 numaralı hattan ve VANGENEL@dhmi.gov.tr internet adresinden seyahat izin belgesi başvurusu yapabileceklerdir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA


Van Valiliğinden seyahat izin belgesi açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.