Van Valisi Bilmez Covid-19 denetimlerine devam ediyor

Van Valisi Bilmez Covid-19 denetimlerine devam ediyor

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, izolasyon kurallarına uymayarak evlerinden çıkan 226 kişiyi yurtlara yerleştirdiklerini, bunların üçte birinin pozitif vaka olduğunu söyledi.

Vali Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı İsa Berge ve kurum müdürleriyle yeni tip Coronavirus (Covid-19) denetimi yaptı.

İpekyolu ilçesine bağlı Suvaroğlu Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Vali Bilmez, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

Vali Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Türkiye genelinde denetimlerin yapıldığını söyledi.

Maske, mesafe ve temizliğe riayet edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Bilmez, "Tüm ilçelerimizde denetimler yapılıyor. Pandemi sürecini geçen Kurban Bayramı'na kadar çok güzel yönettik. Halkımız kurallara uydu ama Kurban Bayramı'ndan bu yana vakalarımızda ciddi bir artış oldu." dedi.

Son haftalarda alınan tedbirler sayesinde bu artışın kontrol altına alındığını aktaran Vali Bilmez, şunları kaydetti:

"Hem hasta sayılarımızda hem de entübe edilen hastalarımızda azalma oldu. Denetimlerimiz 24 saat esasına göre devam edecek. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkeziyle izole edilen kişilerin takibi yapılıyor. Hastalar evlerinde muayene ediliyor, numuneleri alınıyor. Gerektiğinde bu hastalar 112 araçlarıyla hastaneye sevk ediliyor. Bir ay önce günlük yaklaşık 2 bin hasta acil servislere gelirken şimdi bu sayı 500'ün altına düştü. Vatandaşlarımızdan hastanelere gitmemelerini, çağrı merkezlerini aramalarını ve orada verilen tavsiyelere göre hareket etmelerini istiyoruz."

Tedbirlere uyulması durumunda normal hayata daha erken geçileceğini vurgulayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "İzole olması gerektiği halde kurallara uymayıp seyahat eden, çarşıya çıkanları da yapılan denetimlerde yakalıyoruz. Şu ana kadar 226 kişiyi tespit ederek yurtlara yerleştirdik. Bunların üçte biri pozitif vaka, üçte ikisi de temaslı kişiler. Sağlık birimlerimiz Covid-19'a karşı seferber olmuş vaziyette. Emniyet, jandarma ve zabıta ekiplerimiz denetimlerini ciddi oranda artırdı." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler