Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Büyükşehirler içerisinde Covid-19 vaka sayısı olarak en iyi duruma olan ve risk haritasındaki rengi "mavi" olan Van’da esnafı ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez, haritadaki rengin bozulmaması için esnafa uyarılarda bulundu.

Maraş Caddesi üzerinde bulanan esnafı tek tek ziyaret eden ve “Kontrollü normalleşme” konusunda uyarılarda bulunan ve olası yeni kısıtlamalarda en fazla zararın esnafı etkileyeceğini belirten Vali Bilmez, risk haritasındaki mavi rengin muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, Van’da kısıtlamaların gevşetilmesi ile birlikte esnafı ziyaret ettiklerini belirtti. Esnafa hem hayırlı dileklerde bulunmak hem de kurallara uyulması konusunda uyarı ve denetimlerde bulunduklarını ifade etti.

Vatandaşlarda bir memnuniyet olduğunu ve bu sürecin devam etmesi için hassasiyetle davrandığını dile getiren Bilmez “Bu anlamda ben esnafımıza ve Van halkına teşekkür ediyorum. Van ilimizin renginin mavi olması için çaba sarf eden sağlık emekçilerimize hem şahsım hem Van halkı adına teşekkür ediyorum. Kentimizin bu noktaya gelmesinde güvenlik güçlerimizin çok büyük katkıları oldu. İmamlarımızın, öğretmenlerimizin çok büyük katkıları oldu. Meslek odalarımızın duyarlılığı oldu. İnşallah bütün tedbirlere aynı hassasiyette devam edeceğiz ve kentimizin normalleşmesini sürdüreceğiz. Temennimiz inşallah İran’da da hastalığın olumlu seyretmesi, bir an önce sınır kapılarının açılması ile de kent esnafımızın gerçek anlamda yüzünün güldüğüne şahitlik ederiz.” dedi.

Van’daki vaka durumunun genel anlamda iyi olduğunu belirten Bilmez, var olan vakaların büyük bir kısmının gizli yapılan taziyelerden kaynaklandığını söyledi. Bilmez “Bir köyümüz Tuşba’da bir köyümüz de Özalp’ta, bunların hala kaynaklık ettiği vaka sayımız zaman zaman görülmekte, bunun dışında genel anlamda iyiyiz. Vakalarımızın büyük bir kısmı il dışından ilimize gelen kişilerden kaynaklanmakta. İnşallah böyle devam ederse biz mavi rengimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Şüpheli vakaların evde tedavi edilmesi vaka sayılarının düşmesinde etkili oldu”

Sağlık çalışanlarının şüpheli hastaları evde muayene etmeleri, tedavilerini evde uygulamaları ve bunların hastaneye gelmelerinin önünün alınmasının vaka sayılarının düşmesinde büyük etkisi olduğuna değinen Vali Bilmez “Daha önce 2 bin kişi Covid şüphesi ile hastalere başvuruyordu. Yapılan bu çalışmalarla 180 civarında filyasyon ekibi oluşturuldu. Çağrı merkezi oluşturuldu. Hastanelere başvuran hasta sayısı 200’ün altına kadar indirildi.  Van’ın bütün hastanelerinde toplam yatan hasta sayısı 50’nin altındadır. Hastane yükümüz oldukça hafifledi. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yük hafifleyince filyasyon çalışmalarına daha fazla zaman ayırma imkânımız oldu.  Biz yine şüpheli bir durumu olduğunu hisseden bir kişinin çağrı merkezimizle iletişime geçmeleri, kendilerinin hastaneye gitmemesini söylüyoruz. Ekiplerimiz onu mutlaka evlerinde ziyaret edecekler gerekirse tedaviye başlayacaklar, gerekirse hastaneye gönderecekler. Bizim bu uygulamamamızın böyle devam etmesi lazım. Yani ‘Nasıl olsa tedbirler kalktı, artık bu salgın bitti’ şeklinde düşünmememiz lazım. Salgının hala devam ettiğini, mutasyona uğramış daha hızlı yayılabilecek türünün de piyasada olduğunu bilmemiz gerekiyor. Ben vatandaşlarımıza tedbirlere aynı hasasiyetle devam etmelerini gerektiğini belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Van halkı kurallara riayet etti”

Van halkının çoğu kurallara riayet ettiğini, bu konuda Van halkına teşekkür etiğini ifade eden Bilmez, denetimlerin devam edeceğini dile getirdi. Bilmez, hastalığın Van’da ve İran’da sınır kapısının açılabileceği seviyeye gelmesini temennni ettiklerini söyledi.

Esnaf ziyaretinde Vali Bilmez’e, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge eşlik etti. 


Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Van Valisi Bilmez esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.