Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van'ın Edremit ilçesi Fidanlık Parkı'nda Gevaş ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ildeki aşılanma oranı ve düzensiz göçmenlerle ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Edremit ilçesi Fidanlık Parkı'nda Gevaş ilçesi muhtarlarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuklara Van'ın gündemiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Birinci aşılanmada mavi kategoride yer alan Van'ın ikinci doz aşılanmada yüzde 50 civarlarında olduğunu hatırlatan Vali Bilmez, ikinci doz aşı oranlarının artmasıyla birlikte inşallah ne eğitim camiasının ne de esnafın artık kısıtlamalarla mağdur olmayacağını kaydetti.

Pandemi ile ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini dile getiren Vali Bilmez, "Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ilgili kurumlarımız süreci birebir takip ediyor. Birinci doz aşılamada mavi kategoriye girdik ama ikinci doz aşılamada yüzde 50'lerdeyiz. Bunu da mavi yapmak için çabalıyoruz. Vaka sayılarımızda ciddi bir düşüş var. Bütün okullarımız açıldı. Sadece 7 tane sınıfımızda vaka tespit edildi. Her geçen gün de vaka sayılarımız azalıyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Tek silahımız aşıdır"

İkinci doz aşılarını yaptırmayanların aşılarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini dile getiren Bilmez, "Aşı olmayanların da aşı olmalarını öneriyoruz. İnşallah eğitimimiz bir daha aksamaya uğramayacak. Esnaflarımız da kısıtlamalarla mağdur olmayacak. Van halkı genel anlamda tedbirlere riayet etmektedir ama elimizdeki tek silahımız da aşıdır. Aşı konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Sağlık ekiplerimiz başta olmak üzere gayret gösteren bütün kurumlarımıza da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Hastanelerde yatan hasta sayımız oldukça düştü"

Covid-19 salgınından dolayı hastanelerde yatan hasta sayısında oldukça düşüş olduğunu söyleyen Bilmez, "Şu an toplam pozitif vaka sayımız bin 500 civarında ama geçen ay 8 binlere kadar çıktık. İnşallah bunu daha aşağı çekeriz. Hastanede yatan hasta sayımız da tüm il genelinde 200'ün altına indi, genel durumumuz iyi. Eğitimimiz de umduğumuz gibi gidiyor, herhangi bir aksama ve sıkıntımız yok. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde korktuğumuz bir vaka durumumuz yok, eğitimimiz de devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Van Gölü'nde şişme bot içerisinde 40 düzensiz göçmen yakalandı"

Düzensiz göçle mücadelede sınırlardaki önlemlerin arttırıldığını ve çalışmalara devam edildiğini ifade eden Bilmez, "Sınırlardaki önlemler 3 yıldır araç sayısı ve fiziki engelleme konusunda her gün çalışma yapılmadı, sayı minimum düzeye indirildi. Ama buna rağmen zaman zaman bir şekilde sınırları geçen, şok evlerde saklanan, tali yollardan geçmeye çalışanlar oluyor. En son Van Gölü'nde şişme botla 40 civarında göçmen kaçakçılar tarafından karşıya geçirilmeye çalışılırken, sahil güvenlik tarafından yakalandı. Bu konuda ben muhtarlarımızın daha duyarlı olmalarını; emniyet, jandarma ve sahil güvenliğe yardımcı olmalarını, özellikle göl etrafındaki köylerimizin bu konuda daha duyarlı olmaları istiyorum." diye konuştu.


Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi Bilmez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.