Van Valisi Bilmez: Yayaya öncelik sağlayan kırmızı çizgimizi çektik

Van Valisi Bilmez: Yayaya öncelik sağlayan kırmızı çizgimizi çektik

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla başlayan trafikte yaya önceliği seferberliğine yeni bir uygulamayla devam ediliyor.

Uygulamayla ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilecek.

Bugün ülke genelinde olduğu gibi Van’da da Vali Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla İskele Caddesi’ndeki Atatürk Lisesi önünde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Vali Mehmet Emin Bilmez ile birlikte İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ trafik ekipleri ve öğrenciler ellerinde uygulamanın önemini anlatan dövizlerle katıldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez, etkinlikte okul önündeki yaya geçidindeki çizgiyi kırmızıya boyadı.

Vali Mehmet Emin Bilmez, 2019 yılında başlatılan uygulamayla trafikte yayalara öncelik sağlandığını hatırlatarak, “Bugün de yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğuna dair kırmızı çizgimizi çektik. Tüm Türkiye’de İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde bu konuda farkındalık oluşturmak ve kararlılığımızı göstermek için toplu bir uygulama başlatıldı. Şu anda ilimizin birçok noktasında, arkadaşlarımız bu uygulamayı yapıyorlar. Biz de İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımızla birlikte en eski lisemizden biri olan Atatürk Lisesi’nin önündeki geçitte buna vurgu yapmak için etkinlik düzenledik. İnşallah trafikte çalışan arkadaşlarımız ve zabıtalarımız bu konudaki duyarlılığı devam ettirecekler. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha bilinçli davranacağına inanıyoruz. Buna hep birlikte sahip çıkacağız. Çağdaş ülkelerin çoğunda bu uygulama var. Yaya geçitlerinde artık öncelik yayaya aittir. Ben bu anlamda uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik, Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyelerinin sürücüleri durdurup uygulama hakkında bilgilendirmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler