Van Valisi Bilmez'den "aşı yaptırın" çağrısı

Van Valisi Bilmez'den "aşı yaptırın" çağrısı

Coronavirus salgınına karşı daha önce 2 doz aşı yaptıran Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez üçüncü doz aşısını da yaptırarak, Van halkını aşı konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Van'da iki doz aşısını yaptırmış olan 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları üçüncü doz aşısını da yaptırmaya başladı.

Sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğüne gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kameralar karşısına geçerek üçüncü doz aşısını yaptırdı.

Aşı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, herkesi aşı olmaya davet etti.

İki doz Sinovac aşısı olduğunu, üçüncü dozu ise Biontech yaptırdığını ifade eden Vali Bilmez, “Bütün hemşehrilerimizi aşı olmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız hem hastanelerimizde hem aile hekimliklerimizde hem de park ve bahçelerde kurulan stantlarda aşı olabilirler.” dedi.

Pandemi süresinde Türkiye'nin en iyi illerinden biri olma başarısı gösteren Van'ın aşılama oranında bunu başaramadığını dile getiren Bilmez, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen, yaş düştükçe aşı oranımız düştü. Pandemi süresince Türkiye'nin en iyi ili konumundaydık. Ancak aşılama için bunu söyleyemiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanlarına olan saygımızdan dolayı aşı olalım"

Van'ın yoğun bir ticaret kültürünün olduğunu hatırlatan Vali Bilmez, “Bir daha kısıtlamaya gidilmemesi, normale dönülmesi için aşı olmalıyız. Aylardır çocuklarına doğru düzgün sarılamayan sağlık emekçileri, gece gündüz demeden nöbet tuttular. Bu anlamda sağlık emekçilerine olan saygımızdan dolayı aşı olalım. Bugün de 50 yaş üstü kontenjanından üçüncü doz aşımızı olduk. Emin olun ki hiçbir acı hissetmedim. Normal zamanlarda olan iğnelerden çok daha hafif olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.


Van Valisi Bilmez'den "aşı yaptırın" çağrısı

Van Valisi Bilmez'den "aşı yaptırın" çağrısı

Van Valisi Bilmez'den "aşı yaptırın" çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.