Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Yabancı Dil Eğitimi” iş birliği protokolü imzalandı.

Hâkim ve Savcı adaylarının staj verimliliğinin ve etkinliğinin arttırılması projesi kapsamında belirlenen yeni staj modelinde hâkim, savcı adaylarının kişisel, mesleki ve yönetsel niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla yabancı dil eğitimi alabilmeleri adına Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Şakar’ın koordinatörlüğünde Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Dönmez ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli arasında protokol imzalandı.

Rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Dönmez, “Adalet Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı adaylarımıza, Van ilinde ve ilçelerinde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımıza, yabancı dil eğitim almaları noktasında Van Yüzüncü yıl Üniversitesi ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı arasında yabancı dil eğitim protokolü imzalıyoruz. Bu süreçte yoğun gayret gösteren Van Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcımız Çetin Sakar beye teşekkür ediyoruz” dedi.

"Hukuk Fakültesi YYÜ için ciddi bir ihtiyaç"

Van’ın sadece merkeze değil, çevre illere de hitap eden ciddi nüfusa sahip bir il olduğunu ifade eden Dönmez, “Van il merkezinde yargı teşkilatın tüm kurumlarıyla birlikte, adalet hizmeti vermeye gayret sarf ediyor. Adliye mahkememiz, idare ve vergi mahkemeleri, Avrupa Ceza Mahkemeleri, ilk derece yargı mercileri olmak üzere tüm birimler, Van merkezde mevcut. Bu anlamda Van merkez ve ilçelerde 200’ün üzerinde hâkim ve Cumhuriyet savcısı, adalet hizmetinin ifası için çalışıyor. Sayısı değişmekle birlikte 10 hâkim ve Cumhuriyet savcısı adayımız da burada staj eğitimlerini tamamlamakta.  Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızdan çok ciddi anlamda yüksek lisans eğitim talebi söz konusu, avukat ve hâkim, savcı, yargı teşkilat birimlerinin tamamı, Van bölge merkezi olması dikkate alındığında hukuk fakültesinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitenin ciddi bir ihtiyacı olduğunu bizde değerlendiriyoruz. Bu çalışmaya katkı sunmaya da her zaman hazırız” diye konuştu.

“YYÜ'de hukuk fakültesinin olmaması büyük eksiklik”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yabancı dil eğitiminde öncü bir üniversite olduğunu kaydeden Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ise, “Edebiyat fakültesinde İngiliz dili ve edebiyatı bölümümüz, yabancı diller yüksek okulumuz, eğitim fakültesinde İngilizce öğretmenliği bölümümüz var, aynı zamanda lisansüstü ve doktora eğitimlerimizde devam ediyor. Van’da bölge adliye mahkemeleri kuruldu, bölge idare mahkemeleri var, adalet komisyonu var, Van Cumhuriyet Başsavcılığı adalet sarayı, Van’da bir adalet üssü oldu.  Çok sayıda hâkim, savcı, hâkim adayı, savcı adayı ilimizde görev yapmakta bu kapsamda kendilerinin talepleri doğrultusunda üniversitemizde yapılan iş birliği çerçevesinde, yabancı dil eğitimi protokolü imzalıyoruz." şeklinde konuştu.

Van’da baroya kayıtlı bin 500’e yakın avukatın olduğunu ve Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK)  hukuk fakültesinin açılması için talepte bulunduklarını kaydeden Şevli, “Özellikle hâkim, savcılarımızdan, avukatlarımızdan, yüksek lisans eğitimi için çok ciddi talep bulunakta. Van’da 40 yıllık bir üniversiteyiz hukuk fakültesinin olmaması büyük bir eksiklik. Hukuk fakültesi kurulumuyla ilgili de geçtiğimiz yıl yüksek öğretim kurulu Başkanlığına talebimizi ilettik.  Paydaşımız olan Cumhuriyet Başsavcımızdan, Adalet Komisyonu Başkanımızdan da gerekli destekleri aldık. İleriki süreçte hukuk fakültesi ilimize ve üniversitemize kazandırılırsa Van için sevindirici bir haber olacaktı" ifadelerini kullandı.


Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Van YYÜ'de “Yabancı Dil Eğitimi” protokolü imzalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.